Info

FOTO: Obilježavanje 108. godišnjice postojanja Merhameta

FOTO: Obilježavanje 108. godišnjice Merhameta- Humanitarna organizacija „MERHAMET“ u mjesecu februaru ove godine obilježava 108. godišnjicu postojanja i rada, tako da su sve realizovane aktivnosti posvećene tome:

  • tokom mjeseca februara, za oko 300 korisnika Merhametove kuhinje pripremljeni su nešto drugačiji i bogatiji obroci nego inače, te im je dodatno podijeljeno oko 500 kg krompira;
  • za socijalno ugrožene osobe, pretežno iz ruralnih područja, koje su prijavljene na evidenciji za paket, pripremljeno je i podijeljeno 80 prehrambenih paketa;
  • izvršene su posjete korisnika „Kućne njege“, te su im tom prilikom podijeljeni gotovi obroci;
  • u TC „Džananović“ organizovane su promotivne aktivnosti, gdje su Merhametove volonterke dijelile promotivni materijal i slatkiše za prolaznike.
  • U saradnji sa JU Srednja mještovita škola „Mladost“, smjer frizer, realizovana je akcija besplatnog šišanja korisnika kuhinje.
  • realizovane su posjete stalnim donatorima kojima su tom prilikom uručeni i prigodni pokloni u znak zahvalnosti za pruženu podršku.

 

Ovim putem želimo da se zahvalimo svim donatorima, pravnim i fizičkim licima, volonterima i svima onima koji podržavaju rad i aktivnosti Regionalnog odbora „Merhamet“ Zenica.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem