Nogomet

FOTO: Obavljen prvi trening, poznata transfer lista Čelika na kojoj se nalazi 12 igrača

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Obavljen prvi trening, poznata transfer lista Čelika na kojoj se nalazi 12 igrača –  Nogometaši Čelika danas su obavili i prvi trening u sklopu priprema za nastavak sezone u Premijer ligi. Slaven Musa u subotu je izvršio prozivku nogometaša, a u odnosu na jesenji dio sezone, Zeničani će u zimskoj pauzi kada je u pitanju igrački kadar pretrpjeti velike promjene.

Šef struke zajedno sa ljudima koji vode klub sastavili su i transfer listu na kojoj se nalazi 12 nogometaša, a postoji mogućnost da se lista igrača na koji se ne računa u proljetnom dijelu i proširi.

SportSport.ba saznaje koji su to nogometaši za koje je šef struke kazao da se pokuša s njima raskinuti ugovor ili da se napravi posudba u druge klubove radi veće minutaže.

Igrači koji su na transfer listi: Muhamed Dehić, Dino Jurković, Mustafa Mušija, Aleksandar Majdanec, Bernad Imamović, Kenan Hafizović, Haris Šehić, Ervin Čomić, Elmir Hadžikadunić, Zlatko Kazazić, Aldin Šarić, Elman Pašalić. Postoji mogućnost i da se na proširenoj listi nađu braća Tarik i Hanan Adilović, ali s njima postoji problem oko ugovora, koji imaju na duži period.

Zanimljivo da je nakon završetka sezone tadašnji šef struke Vinko Divković zajedno s ljudima u klubu također napravio transfer listu, a na njoj su bili svi gore pomenuti nogometaši, te Hrustan Kadrić, međutim novi šef Slaven Musa procijenio je da mu Kadrić treba, budući da može pokriti poziciju stopera, ali i zadnjeg veznog, gdje se i najbolje snalazi, te će on ostati u ekipi na proljeće.

Kako smo već pisali u narednim danima se očekuje dolazak novih igrača, za koji se svi nadaju da će biti pojačanja. Na listi želja čelnika Čelika su: Sulejman Krpić, Edin Rustemović, Amer Bekić, Stevo Nikolić, Samir Bekrić, Goran Galešić, Dženis Beganović, Ibrahim Škahić, te još nekoliko provjerenih igrača s kojima su već obavljeni razgovori, te se u narednim danima očekuje i zvaničan potpis ugovora.

Čelik će u Zenici ostati do 22. januara, kada je planiran odlazak u Antaliju, gdje će crno-crveni ostati 14 dana, te odigrati nekoliko prijateljskih utakmica s renomiranim protivnicima. Nakon toga slijedi povratak u Zenicu, te završne priprema za prvu utakmicu nastavka prvenstva protiv Viteza na Bilinom polju. Sportsport.ba,

Pogledajte foto galeriju koju je sa današnjeg treninga za Zenicablog napravio J. Hadžić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno