Zenica

FOTO: Novi napad pasa u Zenici, stradala maloljetna ženska osoba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Novi napad pasa lutalica u Zenici, stradala djevojčica- U posljednje vrijeme Zenica je sve češće poprište napada većih grupa pasa lutalica koji su se pojavili na našim ulicama.

Nakon nekoliko prijavljenih napada sugrađana na njih ili članove njihovih porodica, nakon napada na automobil o kojem smo pisali na ovom LINKU, problem je eskalirao novim teškim napadom na mladu sugrađanku.

Na potezu između ulica Abdulaziza Aska Borića i Fra Grge Martića veća grupa od desetak pasa napali su maloljetnu žensku osobu.

“Poštovani, obraćam vam se molbom da upoznate javnost da se pojavila grupa pasa (beskućnika/lutalica) koja napada na relaciji stadion, Aska Borića i Fra Grge Martića. Moja maloljetna kćerka je napadnuta u večernjim satima u ulici Fra Grge Martića. Napala je grupa pasa, njih desetak. Ujeli su je za potkoljenice obe noge. Od daljnjeg napada spasili smo je supruga i ja.” navodi majka napadnute djevojčice.

“Danas sam proveo dan vodeći dijete od ustanove do ustanove, od ljekara do ljekara, gdje sam jako razočaran. Jedan ljekar mi tvrdi za psa koje je moje dijete identifikovalo na njenom telefonu kao napadača da pas nije bio bijesan, ona tvrdi da je pas napadač bio zdrav. Posjetio sam Gradsku upravu te dobio informaciju da grad ima ugovor sa azilom koji se nalazi u Stranjanima, ali da je isti prepunjen tako da ne mogu dati tačan odgovor kada će psi napadači biti uklonjeni sa ulice. Bili smo prvo u hitnoj, zatim u ambulanti kod dežurnog doktora, urgentni blok, porodična ambulanta, HES i zakazali smo termin kod psihologa. Također, prijavili smo slučaj u Upravu policije MUP-a ZDK” naveo je otac stradala djevojke.

Građani već duži vremenski period prijavljuju veće grupe pasa bez ikakvog nadzora koji napadaju vozila i ljude u nekoliko zeničkih naselja. Prema dostupnim, nezvaničnim informacijama problem je zbog popunjenosti kapaciteta Azila u Stranjanima i zbog nepostojanja potpunog sistemskog rješenja za ovaj problem.

O sigurnosti građana u “njihovom” gradu moraju da brinu – sami građani, jer odgovorni očigledno imaju preča posla. Na građanima da paze na svoju djecu, ali i na svoju sigurnost u “susretu” sa problemom koji godinama traje u našem gradu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno