Nesreće

FOTO: Nova teška nesreća na GGM-u, 19-godišnja Zeničanka u teškom stanju prebačena u KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Devetnaestogodišnja Zeničanka S. K. zadobila je teška povrede opasne po život večeras iza 20 sati na Glavnoj gradskoj magistrali (GGM), nakon što je na pješačkom prijelazu udario automobil “Renault Twingo” kojim je upravljao njen sugrađanin, potvrđeno je Zenicablogu u policiji i bolnici.

Ovo je ko zna koja nesreća na ovom dijelu GGM-a, na kojoj i pored svjetlosne signalizacije na dva pješačka prijelaza najčešće bahatim, neopreznimi nepropisnim ponašanjem vozača automobila dolazi do težih posljedica po pješake. Samo u bazi našeg portala nalaze se desetine sličnih nesreća uglavnom na ovoj lokaciji, te na lokaciji nakon sljedećeg Kružnog toka, na potezu od Pharmacie na GGM-u do benzinske pumpe EP.

-Pješakinja inicijala S.K. iz Zenice teško je povrijeđena u ulici Branilaca Bosne, na GGM-u. U nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo Reno i pješakinja. Renoom je upravljao D. Š. (21) iz Zenice, a povrijeđena pješakinja prevezena je u Kantonalnu bolnicu Zenica. Nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, povrijeđenoj pješakinji konstatirane su teže tjelesne povrede – kažu iz policije.

Udar se dogodio na “drugoj zebri”, odnosno pješačkom prijelazu između prodavnice i burekdžinice s jedne, te kafića i motela s druge strane. Prema navodima rodbine povrijeđene, koji su došli na lice mjesta, vozač “Twinga” se ponašao neprimjereno komentarišući “da joj nije ništa” i “da se na vrijeme zaustavio”.

  • Ne znamo koliko ljudi treba poginuti, koliko treba stradati da bi nadležni počeli žestoko i kontinuirano da kažnjavaju prekršioce i ubice na cesti. S. je sad na aparatima i ljekari se bore za njen život. Dok nadležni procesuiraju ovog vozača neki drugi će već uništiti nečiji drugi život, rečeno nam je od strane rođaka povrijeđene.

Pogledajte fotografije sa mjesta nesreće.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno