Naše

FOTO: Nova Masarykova već uzima “danak” u blatobranima i felgama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rekonstrukcija Masarykove ulice i način izvođenja radova (a i dužina) je prouzrokovala niz različitih komentara.

Ono što je ostalo jeste da oni koji prolaze jednom od najprometnijih ulica u gradu svakodnevno strahuju kako za svoja, tako i parkirana vozila jer je objektivno smanjen prostor za kretanje vozila.

Ipak, najveći problem imaju oni koji žele parkirati u ovoj ulici, i to ne toliko zbog “lijevog bočnog parkiranja”, koliko zbog neshvatljivo visokih i oštrih ivičnjaka na suprotnoj strani. Da bi vozila današnjih gabarita uopće uparkirali morate imate dovoljan ugao manevrisanja, koji rekonstruisana Masarykova ne dopušta.

Tako su ivičnjavi postavljeni da spriječe parkiranje na desnoj strani postali problem za parkiranje na lijevoj. Što je i logično jer sumnjamo da “projektanti” naših parking mjesta i ulica uopće znaju koliko se promijenila/povećala prosječna širina i dužina automobila iz doba i udžbenika koje su oni (ako su) učili/čitali.

Svakodnevno svjedočimo da vozila koja pokušavaju da se parkiraju oštećuju blatobrane i felge, a jednu od mini-foto kolekcija objavio je i jedan od “stanara” Masarykove, uz komentar:

– Može i manji, ne mora biti baš “ovoliki”… čak i da nije “oštar” bio bi djelotvoran… ovako… svaki dan “nanosi bol”…



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno