Zenica

FOTO: Nova lokacija – Brže i efikasnije izdavanje ličnih dokumenata u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zbog povećane potrebe građana za izdavanjem, odnosno zamjenom ličnih dokumenata, te zbog izbjegavanja gužvi u šalter-sali Odsjeka za administraciju Zenica, od ponedjeljak, 22.04.2024. godine, građanima će biti stavljena na raspolaganje dodatna lokacija za izdavanje ličnih dokumenata.

Dodatna lokacija za izdavanje ličnih dokumenata nalazi se u prizemnom dijelu sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, sa ulazom iz pravca Ulice Dr. Safvet-bega Bašagića, i tu će građani općine Zenica moći preuzeti izrađene lične karte, potvrde o prebivalištu (prema ranijoj terminologiji CIPS potvrde) i uvjerenja o mjestu prebivališta.

Putne isprave, vozačke dozvole i saobraćajne dozvole i dalje će se dobivati u šalter-sali Odsjeka za administraciju Zenica gdje će se vršiti i podnošenje zahtjeva za izdavanje svih ličnih dokumenata.

Stavljanjem u funkciju dodatne lokacije za izdavanje ličnih dokumenata koja će građanima općine Zenica stajati na raspolaganju sve dok za tim bude postojala potreba, vrijeme čekanja na podnošenje zahtjeva i dobivanje ličnih dokumenata bit će u velikoj mjeri skraćeno, a rad službenika Ministarstva umnogome olakšan.

Kabinet ministra – Odsjek za odnose s javnošću

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno