Zenica

FOTO: Nova intervencija GSS Zenica – iz korita Kočeve spašena maca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Brzom intervencijom Gorske službe spašavanja stanica Zenica uspješno okončana akcija spašavanja mace.

Sinoć 08.05.’23. u 20:27 h dežurni tim GSS Zenica zaprimio je poziv sugrađanke sa informacijom da se maca nalazi u koritu rijeke Kočeve i da ne može izaći.

Spasioci već u 20:45h dolaze na lice mjesta i započinju akciju. Osiguravaju sebe i mjesto nesreće, posebna pažnja se posvećuje sigurnosti.

Nakon detaljnih pripremnih radnji dvoje spasilaca se spušta u korito rijeke do mace. Bilo je neophodno određeno vrijeme i poslastice za macu da bi stekla povjerenje obzirom da je bila vidno uplašena. Maca je izvučena na sigurno i neozlijeđena puštena na slobodu.

Ova akcija je pokazala bitnost postojanja stručnog i opremljenog GSS-a. Stručnost je prisutna, dok opremljenost, nažalost, nedostaje.

Koristimo priliku da ukažemo nadležnima da pomoć može trebati svaki dan svakom živom biću, a uz nedostatnu opremu, spašavanje će biti vrlo teško, a u najgorem slučaju i neizvodivo.

Još jednom je na terenu pokazano ogromno ❤ pripadnika i pripadnica GSS-a Zenica.

#gsszenica
#gssfbih
#Zenica
#terenaczagsszenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno