Nogomet

FOTO: Nogometaši Čelika otputovali na mini pripreme u Čitluk

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Nogometaši Čelika otputovali na mini pripreme u Čitluk – Danas, 22.marta 2018.godine, nogometaši Čelika otputovali su u Čitluk na mini pripreme pred nastavak takmičenja u Ligi za opstanak, sezona 2017/2018, prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige.

Za ove pripreme koristi se pauza u prvenstvu od 15 dana zbog nastupa reprezentacije BiH u dvije prijateljske utakmice, 23.3. u Bugarskoj protiv reprezentacije domaćina, te 27.3. u Francuskoj protiv selekcije Senegala.

Šef stručnog štaba Edin Prljača i stručni štab na put su poveli 22 nogometaša.

– Put Čitluka otputovali su svi igrači sem Tonija Livančića, koji je u utakmici protiv GOŠK-a povrijedio zadnju ložu, te mu je preporučeno mirovanje narednih 15-tak dana. Matej Marković je na okupljanju mlade reprezentacije BiH, tako da će i on propustiti odlazak u Hercegovinu-, objavio je Sportzdk.

Čelik ostaje u Čitluku 4 dana, gdje su uslovi za pripreme daleko bolji, nego u Zenici trenutno, gdje su temperature u minusu sa snježnim pokrivačem od nekoliko centimetara, te su ovi loši vremenski uslovi u Zenici, bukvalno „natjerali“ Zeničane u Hercegovinu.
Nogometaši Čelika će pokušati na ovim mini pripremana da se što bolje pripreme za nastavak borbe za opstanak u Premijer ligi, a nalaze se na nezavidnom, predzadnjem mjestu tabele.

U prva dva kola Lige za opstanak, nogometaši Čelika su remizirali sa Borcem u gostima (0:0) i pobjedili na Bilinom polju GOŠK sa 2:0, te se vratili u borbu za opstanak. Za potpuni priključak Slobodi i GOŠK-u potreban im je dobar rezultat u narednom kolu u Tuzli protiv Slobode.

Inače, nakon Tuzle Čelik gostuje Vitezu, a onda su na rasporedu dvije utakmice u kojima je Čelik domaćin ekipama Mladosti DK i Borcu.

Ovih nekoliko narednih utakmica dat će odgovor hoće li Zeničani ući u zanimljivu završnicu kada je u pitanju opstanak u Premijer ligi BiH.

Tekst i foto
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno