Nogomet

FOTO: NK Čelik – NK Bosna Visoko 1:0

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: NK Čelik – NK Bosna Visoko 1:0 – Na stadionu Bilino polje u Zenici, danas 03.aprila 2019.godine, odigrana je prijateljska utakmica između kombinovanih sastava premijerligaša NK Čelik i NK Bosna, prvoligaša FBiH, inače posljednjeplasiranog na tabeli lige. Minimalnu pobjedu u ovom prijateljskom susretu zabilježila je domaća ekipa Čelika.

Rezultat: NK Čelik – NK Bosna Visoko 1:0 (0:0), strijelac je bio Selim Žuna u 37.minuti utakmice;

Sastav NK Čelik:

Karajbić, Čubara, Livaja, Okoli, Marković, Amit Guluzade, Baban, Žuna, Selim Aydemir, Lelić,  Alispahić. Još su igrali: Volotinen, Vardo, Blažević, Husejnović i Smajić. (Trener Asim Hrnjić).

Glavni sudija bio je Sabrija Topalović iz Zenice, inače sudija iz Premijer lige, a na stadionu Bilino polje, okupilo se oko 300 gledalaca, koji su meč pratili s zapadne tribine, ulaz je bio slobodan.

Utakmica je igrana dva puta po 35 minuta, po dogovoru trenera ekipa. Za Čelik nisu igrali nogometaši, koji su počeli utakmicu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a priliku za igru su dobili nogometaši koji ove sezone imaju malu ili nikakvu minutažu, dok je i ekipa Bosne došla bez nekoliko standardnih igrača.

U 5. minuti prilika za domaći tim. Žuna je sjajno uposlio Alispahića, napadač Čelika iskosa s lijeve strane prebacio je gostujućeg golmana, ali lopta odlazi malo pored lijeve stative.
Pokušao je i Livaja u 22.minuti iskosa sa desne strane sa oko 15 metara, ali je njegov dobar šur izblokiran.

U 32.minuti Livaja, sjajno prolazi po desnoj strani, ubacuje na pet metara, a golman gostiju  u posljednji čas interveniše ispred Alispahića. Do kraja prvog dijela u 35.minuti šansu je imao i ponajbolji igrač današnjeg meča, junior Selim Žuna, koji je nakon ubačaja Adija Markovića s lijeve strane iz voleja šutirao direktno u golmana Bosne.

Na početku drugog poluvremena treneri su izvršili nekoliko izmjena u ekipama. Zeničani su u drugoj minuti nastavka, odnosno u 37. minuti poveli rezultatom 1:0. Bila je to lijepa akcija po desnoj strani, Selim Aydemir je lijepo ubacio, a sjajnim udarcem iz voleja sa oko 10-tak metara Selim Žuna matira gostujućeg golmana.

Čelik je nastavio s napadima, ali nije ozbiljnije ugrozio gol gostiju. Sa druge strane gosti iz Visokog, tek u finišu meča, pokušali su da stignu do izjednačenja, ali nisu uspjeli da savladaju odličnog Samua Volotinena, koji je u drugom poluvremenu na golu zamijenio Fikreta Karajbića, te imao nekoliko sjajnih intervencija. Utakmica je završena minimalnom, ali zasluženom pobjedom domaće ekipe od 1:0.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno