Nogomet

FOTO: NK Čelik bolji od Borca u generalci pred početak prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: NK Čelik bolji od Borca u generalci pred početak prvenstva – Prije nastavka sezone, Čelik je odigrao posljednju prijateljsku utakmicu i to protiv ekipe FK Borac iz Banja Luke. Utakmica je odigrana ove subote, 15.02. u 14:30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici pred oko 1.500 gledalaca. Zapadna  tribina stadiona bila je otvorena za sve navijače i simpatizere.

Pobjedu u ovoj prijateljskoj utakmici ostvarili su domaći nogometaši minimalnim rezultatom.

Rezultat: NK Čelik – FK Borac  1:0 (1:0);

Strijelac: Emir Han Tocu u 43.minuti.

Početni sastav NK Čelik:

Pavlović, Resić (od 30′ Zeljković),Vrhovac, Yunuszada, Emir Han, Perišić, Bajraktarević, Huseinbasić, Gullu, Volkan Eyri, Mahmutović.

Na klupi su: Nurković, Crnički, Žuna, Salčinović, Ćubara, Bjeloš, Gavrić, Alimi, Klarić, Mešić, Sejmen, Tamirlan, Aganspahić, Horić, Cenaj, Grahovac, Zeljković, Zlatković, Mahmić.

Bilježimo prvu veliku šansu na utakmici za goste iz Banja Luke u 18′. Na centaršut Zakarića, Jovanović sam na nekoliko metara od Pavlovića, koji je sjajno odbranio i izbacio loptu u korner. U 30′ Resić napušta igru zbog povrede, a mjenja ga Mladen Zeljković. Nakon toga šansa za Huseinbašića, koji loše šutira i gostujući golman sa lakoćom brani. Čelik dolazi u vođstvo od 1:0 u 43′ nakon centaršuta, pokušaja Vrhovca, a zatim slabe intervencije golmana gostiju, koji ispušta loptu, a Emir Han Topcu je samo ubacuje u mrežu.

U zadnjoj minuti prvog poluvremena Zakarić odlično šutira, a Pavlović još bolje brani. Drugo poluvrijeme donosi inicijativu domaćih, rezervista Žuna u 68′ slabo šutira, a nakon toga pokušava i rezervista Alim Aykut. U 74′ velika šansa za rezervistu Vladimira Grahovca, koji šutira pored samog gola gostiju.

Puno je izmjena u sastavima i šansu su dobili igrači sa klupe. Završilo je sa minimalnom pobjedom Čelika od 1:0, golom Emir Han Topcua iz 43.minute utakmice.

U ovoj generalci protiv Borca, navijači Čelika su vidjeli dosta novih igrača, koji su ove zime stigli u redove crno-crvenih, a Zeničani, predvođeni Umitom Ozatom, će se boriti da osiguraju opstanak u Premijer ligi.

Do kraja sezone 2019/2020 preostalo je da se odigra još 14 kola, tri kola iz drugog dijela lige i 11 kola u trećem dijelu sezone.

Kao što je ranije objavljeno, Premijer liga Bosne i Hercegovine od sezone, 2018/2019, igra se u trokružnom sistemu, što znači da sezona traje 33. kola. Raspored za posljednjih 11 kola će se znati po završetku 22. kola prvenstva.

E.Imamović

FOTO: Jasmin Hadžić Blicko



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno