Zenica

FOTO: Njemački ARD u Zenici, snimali reportažu o “Medici” i Ajni Jusić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Danas su “Medicu” Zenica posjetili gosti iz Sarajeva i Njemačke povodom snimanja reportaže rada “Medice” i života Ajne Jusić, psihologinje, aktivistiknje i predsjednice Udruženja “Zaboravljena djeca rata”. Ajna je prva rođena beba u “Medici” Zenica i rođena je zbog posljedica silovanja rata u Bosni i Hercegovini.
“Sjećam se Ajne još dok je bila mala,” kazala je direktorica “Medice” Zenica, Dr. sci. Sabiha Husić. Dok je direktorica pokazivala sobu u kojoj je nekada boravila Ajnina mama, novinari iz Sarajeva i Prve njemačke televizije ARD 1, snimali su reportažu.
“Ova reportaža želi prikazati položaj žena preživjelih ratno silovanje u BiH i djece rođene kao posljedica ratnog silovanja,” kazala je Jusić. Reportaža je planirana za emitovanje u Njemačkoj i Bosni i Herzegovini na međunarodni Dan žena—8. mart.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno