Nogomet

Foto: Navijači Velsa u Zenici, u humanoj misiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grupa navijača reprezentacije Velsa stigla je danas u Zenicu. Zenicablog je bio sa gostima, od kojih su neki stigli čak automobilom iz ovog dijela Velike Britanije. Članovi “Gola”, udruženja koje ima humanitarni karakter, a dio je navijačke grupe Velsa, odlučili su da doniraju igračke, odjeću, te druge potrepštine Dom porodici, domu za djecu bez roditeljskog staranja.

Osim poklona, za 1.500 KM su kupili, po želji domaćina, veš mašinu, kompjuter i pelene, koje su poklonili domu. Pomogli su i sarajevsski dom Bjelave. U kontaktu sa Dom porodicom pomogao im je Senad Džanić, vlasnik Kluba 072, poznati zenički ugostitelj. – Želja i običaj navijača iz Velsa je da oni koji ne stignu na Bilino, utakmicu prate u ugostiteljskim objektima grada domaćina, sa domaćim navijačima koji također ne nađu svoje mjesto na tribinama. 

– Želimo da se Vels nakon više od pola vijeka plasira na neko veliko takmičenje, a uspjeh želimo i domaćinima, koji su nas sjajno primili. Najbolje bi bil da i vi i mi prođemo dalje. Neki od nas su došli automobilima, a neki avionom, kazali su gosti.

POZIVAMO SVE NAVIJAČE NAŠE REPREZENTACIJE, A POSEBNO DOMAĆINE U ZENICI DA DOČEKAJU PRIMJERENO I GOSTOPRIMLJIVO, KAKO TO SAMO BOSANCI ZNAJU I MOGU, STOTINE GOSTIJU IZ VELSA KOJI SU NAJAVILI DOLAZAK. POBJEDA JE POTREBNA NA TERENU, NA TRIBINAMA, A BILO KAKAV INCIDENT SAMO ŠTETI NAŠOJ DRŽAVI, GRADU, REPREZENTACIJI…budimo domaćini za primjer, neka gosti iz Velsa u Veliku Britaniju odnesu samo pozitivne utiske, a da bodovi ostanu u Zenici!

Više na http://www.zenicablog.com/index.php/sport/nogomet/item/6100-foto-navijaci-velsa-u-zenici-u-humanoj-misiji

Posted by Zenicablog on 8. oktobar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno