Nogomet

Foto: 70 godina NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) u Zenici, održana je Svečana akademija „70 godina čeličnog ponosa“, NK Čelik. Organizator ove akademije bila je Neformalna grupa građana (NGG) „Za Čelik”, koja je preuzela na sebe organizaciju ovako velike manifestacije, a partneri u organizaciji ovog jubileja su Muzej grada i Bosansko narodno pozorište Zenica. Moderator na svečanosti bio je Almir Hadžajlić-Labud. 

Na početku odata je počast bivšim igračima, članovima uprava, navijačima kluba koji više nisu među živima. Prisutan je bio veliki broj gostiju, navijača, prijatelja Čelika, među kojima su bili i brojni bivši igrači zeničkog velikana: Mehmed Buza, Momčilo Vujačić, Mirko Štaka, Momčilo Draško, Rifet Brdarević, Mato Gavran, Refik Bajrić, Senad Brkić, Kemal Hafizović…, te sadašnji igrači NK Čelik u ime kojih prisutnim se obratio kapiten Adi Adilović.
U ime organizatora o historiji NK Čelik govorio je Tarik Ajanović ispred NGG „Za Čelik”, a u ime jednog od partnera u organizaciji obratio se Adnadin Jašarević, direktor Muzeja grada Zenice, koji je za sutra (petak) u 14 sati najavio otvaranje izložbe arhivskog materijala vezanog za klub Čelik. Ispred Gradske uprave Zenica, o Čeliku, i vezi između Čelika i Zenice, te značaju kluba za društvenu zajednicu govorio je Zijad Softić, pomoćnik gradonačelnika Zenice za društvene djelatnosti i ujedno član Skupštine Čelika.
Vođa navijača Čelika „Robijaša“ Vladan Popović govorio je o boljem sutra za Čelik, evropskom Čeliku i pobrao aplauze prisutnih. Govorio je i legendarni golman Čelika iz „zlatnih sedamdesetih” godina Momčilo Vujačić, koji je bio član ekipe koja je dva puta osvojila srednjoevropski Kup u finalima sa austrijskim Salzburgom i italijanskom Fiorentinom, a jednom je poražen u finalu. Vujačić je, pored ostalog, na kraju kazao da je „cijela Zenica Čelik i Bilino polje“ i pobrao veliki aplauz prisutnih.
Za govornicom se našao i poznati bh. glumac Haris Burina i kratko obratio, a putem video linka prisutne je pozdravio još jedan glumac, navijač Čelika Tarik Filipović.
Prigodno podsjećanje o Čeliku, za kraj svečanosti, imao je i novinar BH radija 1, Salih Hadžialić iz Visokog.
U muzičkom dijelu nastupio je sa, nekoliko numera, zenički muzičar Dino Džihić, koji je izveo prigodne pjesme o Čeliku, a uz zadnju numeru „Crno i crveno srce je moje“ horski je pjevao veći dio prisutnih.

U petak, 9. oktobra u 14 sati, u prostorijama Muzeja grada Zenice, održat će se otvaranje prigodne izložbe na kojoj će posjetioci moći vidjeti stare trofeje, plakate i fotografije Čelika. Ulaz je slobodan za sve posjetioce. Na isti dan će se u pivnici “Gatto” održati i koncert navijačkih pjesama koje će izvoditi On Air Band, koji počinje u 20,30 sati uz ulaznicu od 1 KM. U narednih 10-ak dana se očekuje i otkrivanje završenog grafita 7 najvećih legendi kluba, čija je izrada prolongirana zbog trenutnih vremenskih uslova, istaknuto je na press-konferencija povodom nadolazećih manifestacija. Generalni sponzori manifestacije bili su „Almy transport“ i „AKSA“.

E.Imamović za Zenicablog

FOTO: Jasmin Hadžić; 

Više na http://www.zenicablog.com/index.php/sport/nogomet/item/6099-foto-70-godina-nk-celik

Posted by Zenicablog on 8. oktobar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno