Biznis

FOTO: Napreduju radovi na poddionici Vranduk – Ponirak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Napreduju radovi na poddionici Vranduk – Ponirak – Izgradnja poddionice Vranduk – Ponirak koja je dio dionice Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica) te se na sjeveru nastavlja na poddionicu Nemila – Vranduk i na jugu na poddionicu Ponirak – Vraca, u punom je građevinskom pogonu usprkos trenutnoj situaciji s koronavirusom.

Na dužini od 5,3 kilometra predviđena je izgradnja potpornih zidova, dva mosta, tri vijadukta i tunel.

Radovi se odvijaju uz sve mjere zaštite i predostrožnosti koje je propisao Zavod za javno zdravstvo FBiH u vezi s aktuelnom epidemiološkom situacijom.

U toku su radovi na mostovima Vranduk 1 i Vraduk 2. Radi se zadnja kampada stuba S2, na mostu Vranduk 1, a slijedeći koraci su montaža krletke te zapoćinjanje izrade rasponske konstrukcije. Uporedno s tim na mostu Vranduk 2 je izrađena temeljna stopa i radi se prva kampada srednjeg stuba.

Duž glavne trase se privode kraju pripremni radovi a koji se odnose na pristupne puteve, sječu šume te izrada geotehničkih misija.

Izvođač radova je konzorcij Azvirt L.L.C (Azerbejdžan) i Hering d.d. Široki Brijeg (BiH).

Predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseci.

Press JP Autoceste FBiH 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno