Zenica

FOTO: Na hadž ispraćeno 177 hadžija s područja Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Zenici, u blizini Ensar džamije, organiziran ispraćaj hadžija koji sa područja Muftiluka zeničkog ove godine putuju na hadž.

Nakon dvije godine pauze, zbog pandemije korona virusa, ovo je prva organizacija odlaska na hadž koju organizuje Ured za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Sa područja Muftiluka zeničkog na hadž ove godine ide 177 vjernika, a ispraćaju hadžija prisustvovalo je nekoliko stotina prijatelja, komšija i rodbine budućih hadžija.

Ispraćaju hadžija prisustvovao je i muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević koji je hadžijama poželio sretan put i hairli povratak u svoja mjesta, a u dovi koju je proučio zamolio je Allaha, dž. š., da im hadž bude mebrur, primljen kod Allaha, dž. š.

U organizaciji Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na hadž ove godine putuje 996 vjernika, a oni su se jutros prije polaska okupili u Džamiji kralja Fahda u Sarajevu.

Rukovodilac Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice Dževad Hadžić izjavio je da su pripreme protekle u najboljem redu te da su vodili računa o svim potrebnim detaljima, kako bi se našim hadžijama olakšao boravak i osigurali najbolji uslovi za obavljanje hadžskih obreda. Ove godine hadž počinje 7. jula.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno