Kultura

FOTO: Mostovi prijateljstva suorganizator koncerta “Turkijski svijet u svim svojim bojama”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Mostovi prijateljstva suorganizator koncerta “Turkijski svijet u svim svojim bojama” – Sinoć je u sali Starog pozorišta-Tapas Zenica uspješno organizovan koncert za pamćenje. Koncert “Turkijski svijet u svim svojim bojama” u kojem je učešće uzelo 70 umjetnika ( pjevači i plesači) iz Azerbejdžana, Kazahstana, Kirgistana, Uzbekistana, Turske, Ruskih Federacija-Baškuridistan, Hakasa, Tataristana, Tuve, Dagestana, Kabardin-Balkara, Moldavije, Gagauzije) oduševilo je punu salu Starog pozorišta i prisutnih Zeničana.

Koncert je organizovan zahvaljujući saradnji ministarstva kulture i turizma Republike Turske, ambasade Republike Turske, Yunus Emre Instituta, TURKSOY-a (međunarodna organizacija turkofone kulture) i Asocijaciji Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica koja je i bila domaćin koncerta. Koncert je organizovan povodom Nevruza, vijesnika proljeća koji se obilježava hiljadama godina u mnogim državama i kulturama širom svijeta. O organizaciji TURKSOY, prazniku Nevruzu i saradnji između država na polju kulture i tradicije na koncertu je govorio zamjenik predsjednika generalnog sekretara TURKSOYA dr.Firat Purtas.

Umjetnici su se predstavili sa tradicionalnim plesovima i pjesmama iz država članica TURKSOY-a. Svaki nastup umetnika propraćen je velikim aplauzima zbog fantastičnih izvedbi koje Zeničani nisu imali priliku nikada vidjeti. Saradnja Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica i TURKSOY-a će se nastaviti i u budućnosti u cilju jačanja mostova prijateljstva između BiH i prijateljskih država koje su članice turkijskog svijeta. Hvala ministarstvu kulture i turizma Republike Turske, ambasadi Republike Turske, Yunus Emre Institutu i TURKSOY-u na prelijepim poklonima (koncertima), koji su organizovani (Zenica), i koji će biti organizovani (Sarajevo i Mostar) u BiH.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno