Info

FOTO: Mostovi Prijateljstva – Organizovan iftar u povratničkim naseljima Janja kod Bijeljina i Glinje kod Ugljevika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Mostovi Prijateljstva – Organizovan iftar u povratničkim naseljima Janja kod Bijeljina i Glinje kod Ugljevika – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica sinoć (02.06.) je realizovala posjetu povratničkim naseljima u općini Ugljevik-selo Glinje i općini Bijeljina-naselje Janja. Zajedno sa domaćinima u Glinji i Janji organizovan je iftar za postače.

U Glinji je organizovan iftar za 60 postača dok je u Janji organizovan iftar za 150 postača. Bilo je ovo putovanje koje ćemo pamtiti. Posjetili smo i herojsku općinu Teočak i tom smo prilkom posjetili šehidsko mezarje Šniježnica gdje se nalazi mezar narodnog heroja Hajrudina Mešića i tom smo prilkom proučili fatihu za njega i sve šehide Teočaka.

Iz Teočaka smo nastavili putovanje prema općini Ugljevik i došli u selo Glinje gdje smo organizovali iftar i za svu prisutnu djecu podijelili novac (bajram banku) i poklon-igračke. Upoznali smo predivne ljude-braću koja se vratila svojim kućama i pored velikih žrtava i trauma koje su doživjeli tokom agresije na BiH. Upravo zbog toga ih mnogo poštujemo i cijenimo i zbog toga ih i posjećujemo.

Zahvaljujući našoj partnerskoj organizaciji UTV-TDB iz Belgije koja je bila sponzor iftara kao i našim prijateljima iz Zenice i Bosancima iz Atlante koji su obezbjedili 13 velikih prehrambrenih paketa za 13 porodica u ova dva povratnička naselja, a takođe smo uručili poklone-igračke za 30 djece u ova dva povratnička naselja. Odlični domaćini bili su: Esad Ramić sa saradnicima u Glinji i Samir Baćevac i Azem Aletović sa vrijednim omladincima iz Janje.

Na iftaru u Janji su bili prisutni i potpredsjednik manjeg BH entiteta Ramiz Salkić i federalni ministar za izbjeglice i raseljena lica Edin Ramić koje su stalno prisutni u povratničkim naseljima a evo i tokom Mubarek Ramazana. Sretni, ispunjeni i zadovoljni što smo realizovali posjete i organizaciju iftara smo se vratili svojim kućama sa iskrenim nijetom da i sljedeće godine u Mubarek Ramazanu zajedno sa prijateljima posjećujemo povratnička naselja i organizujemo iftare i družimo se sa povratnicima-herojima BiH. Idemo dalje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno