Info

FOTO: Mostovi Prijateljstva organizovali iftar za postače-rudare rudnika mrkog uglja Breza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Mostovi Prijateljstva organizovali iftar za postače-rudare rudnika mrkog uglja Breza – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica zajedno sa organizacijom UTV-TDB je organizovala iftar za 100 postača-rudara u jami rudnika uglja Breza. Bila nam je velika čast družiti se sa rudarima u dubinama rudnika Breza i obezbjediti iftare za postače.

Šesteročlana delegacija Mostova Prijateljstva i UTV-TDB(Jasmin Imamović, Adnan Bošnjak, Selvedin Dedić, Bilal Isaković, Yucel Kahraman, Burhan Yilmaz)bila je sa rudarima u jami na dubini od 450 metara i 1500 udaljenosti od ulaza u jamu. Bilo je ovo veliko iskustvo za nas i naš skroman doprinos postačima-rudarima u rudniku Breza da im ova noć Mubarek Ramazana bude sadržajnija i drugačija. Naše druženje završeno je učenjem ajetima iz K’uranom(Ašare), koje je proučio rudar koji je završio medresu.

Velika zahvalnost za realizaciju iftara pripada generalnom direktoru rudnika uglja Breza gosp. Ćamilu Zaimoviću koji je bio odličan domaćin. Rudari BiH su u ratu kada je izvršena agresija na BiH bili pravi heroji i dali su ogroman doprinos u odbrani BiH. I u miru rudari grade i jačaju BiH tonama iskopanog uglja. Aferim dragi rudari i SRETNO.

Zenica;18.06.2017.
Press služba Mostova PrijateljstvaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno