Ostali sportovi

FOTO: MNK Neimari – pripreme za drugi dio takmičarske sezone

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: MNK Neimari – pripreme za drugi dio takmičarske sezone – Nakon zimske pauze, koja je trajala nakon 7.kola, od 20.12.2020.godine, drugi dio takmičarske sezone u Prvoj futsal ligi Federacije BiH, grupa 1, zvanično starta 30./31. januara 2021.godine kada su na programu utakmice 8. kola.

Početak priprema u zeničkoj malonogometnoj ekipi, MNK „Neimari“, započeo je 12.1. okupljanjem uz večeru, a zatim prvim treningom, čime su i zvanično počele pripreme pred nastavak sezone u Prvoj futsal ligi FBiH.

Uprava kluba na čelu sa Enesom Kovačevićem uspjela je zadržati ekipu na okupu, a nakon dobrih rezultata u jesenjem dijelu uprava je produžila saradnju sa trenerom Mirkom Čamparom, do početka lige bit će poznato i ime još jednog pojačanja u zeničkom ligašu.

Iz ekipe je i dalje odsutan kapiten Nermin Pašalić, koji se još uvijek oporavlja od teške povrede zadobijene na posljednjoj utakmici prve polusezone na utakmici protiv Ekipe DiaBiH.

Ekipa marljivo trenira dva puta dnevno u zeničkoj Areni, a u planu je i odigravanje najmanje dva do tri prijateljska meča.

Kvalitetan tim, dobri rezultati, pozitivna atmosfera, ambiciozna uprava, samo su neke od kockica u slagalici zvanoj “Premijer liga“.

U posljednjem nastupu pred zimsku pauzu na domaćem parketu, u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“,  pobjedili su “DiaBiH” sa Ilidže sa 5:2 u jednoj odličnoj malonometnoj predstavi.

“Neimari” su u ovogodišnju sezonu krenuli sa novim trenerom Mirkom Čamparom i sa nekoliko  igračkih pojačanja.

Zeničani su izgubili utakmicu iz prvog kola službenim rezultatom 3:0 protiv “Drine” u Goraždu, zbog administrativne greške, a zatim je uslijedio niz od tri vezane pobjede, protiv “Žepča” sa 5:1 kod kuće, “Konjica” sa 5:2 u gostima i “Željezničara” sa 6:5 kao domaćini. Slijedio je jedini poraz “Neimara” na parketu  u 5.kolu u gostima sa “Iskrom” od 5:1, a za kraj prvog dijela i domaća pobjeda protiv ekipe „DiaBiH“ sa Ilidže od 5:2, u 6. kolu bili su slobodni.

Znači, izabranici trenera Mirka Čampare u jesenjem dijelu imali su učinak od četiri pobjede i dva poraza.

Na čelu tabele je ekipa MNK Iskra Vrbas iz Bugojna sa svih šest pobjeda.

U prvom kolu drugog dijela takmičarske sezone (8.kolo prvenstva) Prve futsal lige “Neimari” će 30. januara ugostiti “Drinu” iz Goražda.

Evo svih parova 8.kola, prvog kola u drugom dijelu sezone:

MNK Neimari – MNK Drina

MNK Iskra Vrbas – MNK Žepče

MNKF Željezničar – FK Konjic

(Slobodna je ekipa DiaBiH)

E.Imamović

Foto MNK Neimari/E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno