Naše

FOTO: Mladi Zeničani savjesniji od vlasti, ali…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grupa mladih sugrađana nedjelju prijepodne je, umjesto u kafićima, iskoristila da pokupi dio otpada koji se proteklih dana nakupio u centralnim gradskim ulicama.

Time je, barem centar grada, ipak “upristojen”, prikupljene vreće sa otpadom su uglavnom završile u kontejnerima za komunalni otpad građana ili su “parkirane” pored kanti, gdje čekaju riješenje “situacije” između Gradske uprave i ALBA-e.

Podsjećamo, zbog višemjesečnog nepostizanja dogovora oko nivoa, cijene i načina usluge prikupljanja gradskog komunalnog otpada, usluga košenja trave, pranja ulica i uređenja parkova, Grad Zenica je od 1.1. ove godine formalno bez komunalnog servisa.

Dok ALBA svoje komunalne usluge prema građanima koji plaćaju račune za otpad koji sami stvaraju u domovima i dalje neometano pruža, sramota nadležnih u Gradskoj upravi izašla je na vidjelo protekle sedmice, kad je ALBA, nakon više upozorenja, obustavila prikupljanje otpada iz javnih kanti po gradu, ali i pružanje niza drugih usluga koje im uobičajeno plaća Grad iz budžeta.

U ime svih sugrađana, a pogotovo onih koji su danas prikupljali razbacani otpad u centru grada, molimo sve sugrađane da se suzdrže od bacanja otpadaka u ili pored pretrpanih kanti. Neka svako otpad koji producira ponese do kuće, stana, do velikih kontejnera i time doprinese da se grad ne prlja dodatno.

Ljudi koji vole ovaj grad, pogotovo mladi, pokazali su da im je savjest na znatno višem nivou od vlasti i političara. Ono što zabrinjava jeste potpuno odsustvo želje, volje i potrebe da se problem riješi. Ovakva situacija zahtjeva 24-satno zasjedanje i rad, a nipošto ugodno uživanje u produženom (nezasluženom) vikendu na izletištima, planinama, daleko od problema za čije rješavanje ih svi mi dobro plaćamo.

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno