Naše

FOTO: mještani Starine spasili ovčara i stado u Kozilima, a onda policijska ekipa iz Nemile spašavala njih

FOTO: mještani Starine spasili ovčara i stado u Kozilima, a onda policijska ekipa iz Nemile spašavala njih – Zbog iznenadnih velikih sniježnih padavina koje su zahvatile područje nemilskog sliva mnogi čuvari ovaca su bili primorani napustiti planine, te zbog svoje sigurnosti i sigurnosti stoke spustiti u manje padavinama zahvaćene predjele.

Tako je danas desetak mještana Starine priteklo u pomoć svom komšiji koji je sa oko 150 ovaca ostao zameten na području Kozila (planinski predio iznad Bistričaka, ka Tesliću). Nakon što su pomogli svom komšiji, te njega i ovce smjestili na sigurno uputili su se neprohodnim putem prema Bistričaku, gdje su izmoreni i sami zatražili pomoć.

U tome su im pomoć pružili policijski službenici Policijske stanice Nemila Admir, Namir, Asmir i Edin koji su se sa dva policijska vozila, jednim terenskim i jednim kombijem uputili prema njima, po nepristupačnom terenu, te rizikujuci da i oni ostanu zaglavljeni u snijegu uspjeli doći u susret i mještana uspjeli transportovati po jako teškom terenu do Starine.

FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...