Košarka

FOTO: Minimalan poraz košarkaša Čelika u derbiju protiv Borca u Banjoj Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 12. kolu bh.Prvenstva za košarkaše, sezona 2020/2021, košarkaši OKK Čelik bili su na gostovanju kod KK Borac u Banjoj Luci. Utakmica je odigrana u SD Borik, Banja Luka bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu. Pobjedu u ovom derbiju ostvarili su domaći košarkaši Borca u neizvjesnoj završnici. Konačan rezultat: KK Borac – OKK Čelik 72:71 (18:16), (20:19), (16:12), (18:24); Sudije su bili Dragan Porobić, Tomislav Stapić i Hrvoje Čavar, a delegat je bio Slavenko Babić.

Sastav ekipe Čelik i poeni: Anes Podojak 4, Haris Ćurevac 10, Haris Delalić 16, Meris Bečirević 8 , Milivoje Božović 11 p.+10 skokova, Ermin Dedić 5, Benjamin Bajramović, Armin Avdibegović (cap) 5, Srđan Gavrić 6, Ranko Križanović 6, Namik Varupa, Ajdin Spahić. (Trener Josip Pandža, pomoćni trener Bojan Stevanović);

U ekipi Čelika dvocifreni su bili Haris Delalić 16, Milivoje Božović 11 i Haris Ćurevac 10 poena. Kod ekipe Borca najefikasniji su bili Nemanja Nikolić 20, Nikola Tanasković 12 i Aljoša Janković 10;

Ovo je šesti poraz košarkaša Čelika u tekućem prvenstvu, koji u zadnjim sekundama nisu uspjeli da poentiraju za pobjedu u gostima protiv Borca. U prvoj četvrtini ekipe se smjenjuju u vođstvu, najveća prednost je bila 18:12 za Borac, a prva četvrtina je završena sa 18:16 za domaće. Kroz drugu četvrtinu u vođstvu su domaći, a Čelik je imao samo jedno vođstvo, 22:24. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 38:35 za Borac. I u trećoj četvrtini domaći stalno vode, a gosti su samo jednom imali prednost (41:42). U zadnjim minutama domaći povećavaju prednost na plus sedam poena, 54:47, do tada najveća prednost jedne ekipe na utakmici, što je i rezultat na kraju tri četvrtine utakmice. Posljednju četvrtinu, većim dijelom, bolje su odigrali domaći i cijelu četvrtinu su bili u vođstvu, imali su prednost i do devet poena (68:59) i (70:61). U samom finišu utakmice Čelik pravi seriju od 0:8 i stiže na minimalan zaostatak od jednog poena (72:71). Jedno bacanje promašuje Delalić i lopta je iz auta za Čelik na sedam sekundi do kraja, ali Ćurevac ne uspjeva iz polaganja da donese pobjedu Čeliku. Ostalo je 72:71 za Borac nakon uzbudljive završnice.

Nakon današnje pobjede, Čelik je na omjeru pet pobjeda i šest poraza u 11 odigranh mečeva, a u drugom kolu bili su slobodni. U sljedećem 13. kolu košarkaši Čelika su domaćini ekipi Spars Realway iz Sarajeva.

E.Imamović; Foto galerija OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno