Zenica

FOTO: Merhamet – pomoć i obilazak ugroženih kategorija stanovništva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Merhamet – pomoć i obilazak ugroženih kategorija stanovništva – Regionalni odbor “Merhamet” Zenica i dalje nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima i to u još većem obimu, a prilagođeno trenutnoj epidemiološkoj situaciji.
U okviru Regionalnog odbora djeluju tri kuhinje, u Zenici, Kaknju i Brezi, u kojima se svakodnevno pripremi oko 600 obroka za socijalno ugrožene kategorije stanovništva. Među korisnicima ima dosta osoba preko 65 godina, kojima zaposlenici i volonteri dostavljaju obroke na kućnu adresu.
Takođe, vrši se obilazak i korisnika projekta “Kućna njega” na području Zenice i Kaknja. Radi se o osobama preko 65 godina koje su bolesne, sa slabijim primanjima i koje žive same ili nemaju nikoga da im pomogne. Ovim osobama takođe se dostavljaju osnovne namirnice, voće i povrće, zavisno od mogućnosti.
Zbog novonastale situacije bilježimo porast broja korisnika kuhinje i općenito, molbi za pomoć. Trudimo se da u skladu sa našim mogućnostima pružimo potrebnu pomoć u vidu paketa sa osnovnim prehrambenim ili higijenskim proizvodima.
Pomoć u realizaciji aktivnosti pružaju i volonteri, koji se rado odazovu svaki put i na tome smo im vrlo zahvalni.
Ovim putem želimo da se zahvalimo svim donatorima koji su se odazvali i podržali naš rad sa svojim donacijama u robi ili novcu, te pozivamo i druge koji imaju mogućnost da pomognu, da nas posjete na adresi Ulica Ćire Truhelke 10 D, Radakovo, Zenica ili kontaktiraju na broj: 032/425-530.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno