Naše

FOTO KRITIKA: Nije uvijek do komunalaca, mnogo više je izgled našeg grada “do nas”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Neodgovorni građanin izbacio je građevinski otpad pored komunalnih kontejnera u ulici Mejdandžik 5. Osim što je napravio smetnju za odvoz komunalnog otpada, uneredio okoliš, počinio je nekoliko komunalnih prekršaja, za koje neće, osim ako ga neko ne prijavi, odgovarati.

-Podnesen je zahtjev komunalnoj službi za izdavanje naloga da se angažira komunalna firma za uklanjanje ovog nesavjesno odloženog građevinskog otpada. Ne postoji mogućnost da je ovo učinjeno, a da počinilac nije primjećen od strane susjeda, prolaznika. Radi se o komunalnom prekršaju, koji svugdje u svijetu za sobom vuče kaznenu prijavu i odgovornost. Nažalost, naši građani će na ovakve fotografije kritikovati Gradsku upravu, komunalce, a niko neće kad i ako vidi, prijaviti počinioca, što je građanska obaveza i dužnost. Uostalom, ta neodgovorna osoba je isprljala vaše dvorište, a vi se onda žalite na druge, samo ne na počinioca, kaže nam sagovornik iz Gradske uprave, koji ukazuje da postoji legalni način odvoza građevinskog otpada.

-Regularni odvoz ovakvih vrsta otpada se može dogovoriti sa ALBA Zenica na tel. 032 442 841 – troškovi odvoza su znatno niži od propisanih kazni, a želimo vjerovati da će doći vrijeme da se počinioci zaprljanja-zagađenja okoliša, ma u kom obimu bili, sankcioniraju. Dodatna mogućnost je da se otpad odveze uokviru akcija odvoženja kabastog otpada, koje se provode nekoliko puta godišnje i koje su besplatne za redovne platiše i komintente ALBA-e, rečeno nam je.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno