Posuđeno

FOTO kritika: “Maksuz” posao ispred “Maksuzije”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što smo ove godine dočekali završetak uređenja platoa ispod zgrade zvane Maksuzija (poslovnica ASA banke, Londža), koji je konačno i uređen prije nekih šest mjeseci, već se naziru oštećenja na pojedinim mjestima, objavio je danas naš sugrađanin, predsjednik Eko foruma Zenica Zlatan Alibegović.

-Neobično je da se za uređenje pješačkih površina na javnom prostoru gdje je velika frekvencija kretanja građana primjenjuju tehnike i upotrebljavaju materijali koji su predviđeni za upotrebu u kučnim uslovima.

Staviti za tlo podne pločice debljine 8 do 10 mm, kutne Al lajsne, ivične Al lajsne je recept za kratak vijek i materijala i izvedenih radova.

Od izvođaća je trebalo tražiti određeni kvalitet materijala koji će ispuniti uslove upotrebe (vrsta, debljina, način ugradnje) i garantovati traženi rok korištenja.

Umjesto podnih kamenih ili sličnih ploča min. deb. 20 ili više mm, dobismo tanke pločice za kupatila koje neće izdržati ni godinu, kako je krenulo. Izgleda da se nastavlja trend odabira jeftinih materijala i skupih izvođaća pa uz loš ili nikakav nadzor dobismo jeftin “proizvod” koji će vrlo brzo trebati opet mijenjati. Uglavnom, po receptu za pranje para dobismo i ovaj put uljepšanu stvarnost koja će biti kratkog vijeka, napisoa je Alibegović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno