Zenica

FOTO: Kreativna bašta renovirala binu u dvorištu bivšeg Doma armije

Podijeli ovu vijest:

Protekli mjesec u Kreativnoj bašti, prostoru za edukaciju i druženje mladih, obilježen je renoviranjem scene/bine koja je dugo godina bila van upotrebe zbog zapuštenog izgleda i nedostatka kulturnih dešavanja. Kroz proces renoviranja bina je okrečena, popravljene su oronule stepenice i mušepke, postavljene su nove pločice na pod bine. Cijeli je proces završen čišćenjem prostora oko bine uz pomoć volontera Kreativne bašte, kako bi bina bila u potpunosti spremna za upotrebu. Za renoviranje prostora bine bila je zadužena firma Lanis d.o.o. kojoj su mladi izuzetno zahvalni na odlično odrađenom poslu.

PROČITAJTE I:   Saopćenje za javnost Gradonačelnik Kasumović: Građani Nemilskog sliva danas mogu da slave

Proces vraćanja starog sjaja bini koja je nalazi na platou bivšeg Doma armije, gdje je smještena Kreativna bašta, realizovan je uz potpunu finansijsku podršku Gradske uprave Zenica kroz projekat neformalne grupe mladih koji nosi naziv “Kreativna bašta”. Donacija Gradske uprave simbol je doprinosa zajednice pozitivnim promjenama koje mladi kreiraju.

Kreativna bašta projekat je neformalne grupe mladih koji radi na pružanju prilika mladima kroz osposobljavnje prostora za aktivnosti za mlade, koji bi im bio dostupan za edukativne radionice, neformalna druženja i organizovanje raznih kulturnih i umjetničkih manifestacija. Sama otvorena zona za mlade nastala je kroz aktivnosti projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji implementira Međunarodna organizacija za migracije, a finansijski podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

PROČITAJTE I:   Promocija knjige Amira Abazovića 29. juna u 13h

Mladi su izuzetno zahvalni na dobroj saradnji Gradskoj upravi i BZK “Preporod”, koji su svojim doprinosom ovom projektu pokazali kako razumiju potrebe mladih i podržavaju razvoj i edukaciju novih generacija. Bina je već u nedjelju stavljena u funkciju i korištena za jednu od projektnih aktivnosti.

O aktivnostima Kreativne bašte možete biti blagovremeno obaviješteni ukoliko zapratite njihovu Instagram stranicu @kreativnabasta.

LINK PROFILA:

https://instagram.com/kreativnabasta?utm_medium=copy_link

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010