Zenica

FOTO: Komšijski iftar u Donjoj Gračanici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KOMŠIJSKI IFTAR U DONJOJ GRAČANICI- ORGANIZATORI: ASOCIJACIJA MOSTOVI PRIJATELJSTVA BiH, CRVENI POLUMJESEC REPUBLIKE TURSKE U BiH I DŽEMAT DONJA GRAČANICA

Večeras u Mubarek Ramazanu u naselju Donja Gračanica kod Zenice organizovan je iftar u Društvenom domu u organizaciji džemata Donja Gračanica, Crvenog polumjeseca Republike Turske u BiH i Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH.

Iftar je organizovan za 160 postača iz naselja Donja Gračanica, a takođe su na iftaru bili prisutne i komšije iz naselja Donje Vrace, Ričice, Pehare i Gornja Gračanica.

Na iftaru su takođe, bili prisutni i direktor Ureda Crvenog polumjeseca Republike Turske u BiH Suat Sokollu sa svojim saradnicima koji su stigli iz Republike Turske kao i generalni sekretar Crvenog križa BiH Namik Hodžić i sekretar Crvenog križa ZDK Ermin Ćato. Takođe, nam je drago što su na iftaru bili i imami iz džemata Donja Gračanica, Donja Vraca i Ričice.

Zahvaljujući dobroj komšijskoj saradnji organizovan je i prigodan kraći ramazanski program koji su organizovali članovi hora “Ljubičica” džemata Ričice. Predsjednik Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH Jasmin Imamović uručio je plaketu “Počasni član” MP BiH direktoru Ureda Crvenog polumjeseca Republike Turske u BiH Suatu Sokollu koji je veliki humanista i prijatelj BiH.
Nakon programa održan je kraći historijski čas za naše goste u prostoriji koja je napravljena u spomen na šehide Donje Gračanice.

Bilo je prelijepo večeras u Donjoj Gračanici družiti se sa svojim komšijama i prijateljima.
Mnogo se zahvaljujemo predsjedniku džematskog odbora Donja Gračanica Amaru Sišiću i njegovim saradnicima na domaćinstvu i velikoj pomoći u organizaciji iftara. Takođe, se zahvaljujemo i Adnanu Bošnjaku, Muniru Jašareviću, Arminu Okiću na svesrdnoj pomoći koju su pružili. Hvala i MZ Donja Gračanica na ustupanju prostora za organizaciju iftara.

Bio je ovo odličan timski rad koji je rezultirao odlično organizovanim iftarom i programom za naše komšije-postače. Mi idemo dalje ako Bog da.

Hvala Crvenom polumjesecu Republike Turske na saradnji i povjerenju koju imamo dugi niz godina.

Predsjednik Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Jasmin Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno