Zenica

FOTO: komemoracija u pomen na Ranka Đurića u Areni, sahrana na groblju Prašnice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: komemoracija u pomen na Ranka Đurića u Areni, sahrana na groblju Prašnice – U press centru zeničke Arene „Husejin Smajlović“, danas 03.02.2018.godine, održana je komemorativna sjednica povodim smrti istaknutog igrača i najtrofejnijeg trenera KK “Čelik” Zenica, Ranka Đurića.

Komemoraciji je prisustvovala porodica, prijatelji, saigrači, treneri, mladi košarkaši OKK Čelik i zavidan broj građana Zenice i drugih gradova.

O liku i djelu Ranka Đurića govorili su, moderator komemoracije Midhat Kasap, dr. Harun Drljević, te Džafer Dautbegović, bivši igrač i predsjednik KK Čelika. Posljednji govornici bili su sinovi pokojnog Ranka Đurića, Dejan i Siniša, koji su ukratko govorili o svom tati, zahvalili svim prisutnim što su se odazvali ovoj komemoraciji, te zahvalili govornicima, koji su govorili sve najljepše o njihovom tati.

Bivši igrač i predsjednik Čelika, Džafer Dautbegović, kojem je Đurić bio prvi trener, pored ostalog je istakao:

-U njemu su živjele sve generacije od pionira do penzionera. Historiju zeničke košarke obilježio je Ranko Đurić. Iskusni košarkaški stručnjak, pravi mudrac igre pod obručevima. Pod njegovim vođstvom „Čelik“ je po prvi put izborio pravo da se takmiči u najjačoj košarkaškoj diviziji Jugoslavije i ta takmičarska sezona 1989/1990 je zapisana zlatnim slovima zeničke košarke.

U sezoni 1999/2000 predvodio je ekipu KK „Zenica Čelik“, koja se tada takmičila u najvišem rangu takmičenja, Prvenstvo KS BiH i tada je posljednji put obnašao funkciju trenera.

Njegove zasluge za razvoj i promociju košarkaškog sporta su dio sportske historije našeg kluba i inspiracija budućim generacijama.
Sa dubokim poštovanjem prema duhu i djelu izuzetnog sportiste, cijenjenog nam sugrađanina, iznimnog prijatelja sporta, našeg grada i naše države, opraštamo se od naše sportake legende, Ranka Đurića-, zaključio je Dautbegović.

Sahrana Ranku Đuriću obavljena je danas na gradskom groblju Prašnice.

Foto: Ekrem Imamović (Arena), Milenko Šećerović (Prašnice), OKK Čelik (arhiva). Tekst Ekrem Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno