Ostali sportovi

FOTO: KK Perfekt osvojio 48 medalja u prvom kolu ZDK lige u Žepču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg Karate klub Perfekt Zenica, u subotu 11.03.2023.godine učestvovali smo na zvaničnom PRVOM KOLU ZDK LIGE u Žepču. Organizator je KARATE SAVEZ ZE-DO KANTONA. Tehničkom organizatoru karate klubu *VIKTORIA* iz Žepča idu sve pohvale za odličnu organizaciju i toplu dobrodošlicu. Učestvovalo je 13 klubova sa 292 učesnika sa 451 prijavom.

Naš klub je učestovao sa 28 takmičara u 57 kategorija i ukupno smo osvojili 48 medalja i to 14 zlatnih, 9 srebrenih, 15 bronzanih i 10 učesničkih medalja.

Najbolje nastupe i najveće uspjehe su imali :
– Ejna Bešo tri prva mjesta i tri zlatne medalje, dvije u katama i jedna u borbama, te je svojim uspjehom zauzela visoko prvo mjesto kao najuspješnija takmičarka u neslužbenim kategorijama
– Merjem Bošnjak dva prva mjesta i dvije zlatne medalje u borbama, drugo mjesto i srebrena medalja u katama, te zauzela visoko 7 mjesto u ukupnom plasmanu najuspješnijih takmičara u službenim kategorijama
– Dalila Kadrić prvo mjesto i zlatna medalja u katama, drugo mjesto i srebrena medalja u katama, te visoko 5 mjesto u neslužbenim kategorijama
– Imran Pivić prvo mjesto i zlatna medalja u katama, drugo mjesto i srebrena medalja u katama, te visoko 7 mjesto u neslužbenim kategorijama
– Ajmin Juhić prvo mjesto i zlatna medalja u borbama, drugo mjesto i srebrena medalja u borbama, treće mjesto i bronzana medalja u katama
– Dani Cerić prvo mjesto u katama i zlatna medalja, drugo mjesto i srebena medalja u katama
– Sarah Mlivić prvo mjesto i zlatna medalja u borbama, treće mjesto i bronzana medalja u katama
– Merjem Kovač prvo mjesto i zlatna medalja u borbama
– Faris Omerspahić prvo mjesto i zlatna medalja u katama, treće mjesto i bronzana medalja u katama
– Amina Isaković prvo mjesto i zlatna medalja u borbama
– Benjamin Heco prvo mjesto i zlatna medalja u katama, učesnička medalja u katama
– Sabahudin Babić drugo mjesto i srebena medalja u katama
– Sumeja Macanović dva treća mjesta i dvije bronzane medalje u katama
– Adila Adilović dva treća mjesta i dvije bronzane medalje u katama
– Zejd Burović treće mjesto i bronza u katama, učesnička medalja u katama
– Ismail Bojić treće mjesto i bronza u katama, učesnička medalja u katama
– Rejjan Čurić treće mjesto i bronza u katama, učesnička medalja u katama
– Emin Mujkanović drugo mjesto i srebrena medalja u borbama, treće mjesto i bronzana medalja u katama
– Lamija Kalabić drugo mjesto i srebena medalja u borbama
– Demir Husejinspahić drugo mjesto i srebena medalja u katama
– Erna Mrakić treće mjesto i bronzana medalja u borbama, učesnička medalja u katama
– Tea Rašić treće mjesto i bronzana medalja u borbama
– Ismail Karalić treće mjesto i bronzana medalja u katama
– Daris Turčinović treće mjesto i bronzana medalja u katama
– Iman Kadrić dvije učesničke medalje u katama
– Anes Pivić učesnička medalja u katama
– Amina Bojić učesnička medalja u katama
– Rejna Arnautović učesnička medalja u katama

Od srca iskrene čestitke svim učesnicima na prvom kolu ZDK karate lige, a posebno čestitke svim osvajačima i osvajačicama medalja.
Ovom prilikom čestitamo i našim prijateljskim klubovima iz našeg Grada Zenice KK INTERNACIONAL, KK ALFA, KK HASEN DO I KK GARD, na odličnim nastupima i postignutim rezultatima, što dokazuje da se trudimo, radimo sa djecom, te da imamo izuzetno dobre i kvalitetne takmičare.

Izuzetno smo ponosni na trud, rad i rezultate naše djece, a posebno što smo u ukupnom plasmanu u neslužbenim kategorijama zauzeli visoko prvo mjesto. Naša Ejna Bešo sa tri osvojene zlatne medalje je najuspješnija takmičarka u neslužbenim kategorijama, dok je Dalila Kadrić peta, Imran Pivić sedmi i Merjem Bošnjak sedma u službenim kategorijama.

Ekipu kluba je predvodio trenerski tim Ivana Džanković i glavni trener kluba Nermin Bošnjak.
Posebno moram pohvaliti i aktivne roditelje koji nas redovno prate na turnirima i pomažu oko djece Amela Biloglavić, Edin Bojić, Irma Bešo, Lejla Tursić i Ajla Adilović.

Moramo se posebno zahvaliti Turističkoj agenciji ZENI-TOURS doo Zenica na podršci našem klubu, te nam pružaju najkvalitetniji i najugodniji prevoz.

Napominjemo da je klub ispunio obećanje koje je dao za 11 takmičara da ćemo platiti ulazne kotizacije po 20 KM takmičarima, koji su napravili ogroman uspjeh na zadnjem turniru u Sarajevu, kada smo osvojili visoko drugo mjesto u ukupnom plasmanu i vaučer od 200 KM.

Klub nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima i pripremama u našoj sali na prvom spratu u Robnoj kući Bosanka, te ovom prilikom pozivamo sve stare članove da nastave sa vježbanjem, kao i sve one koji žele da postanu dio PERFEKT PORODICE da nas slobodno posjete svaki radni dan od 18:00 h.

Klub se aktivno priprema za sljedeće turnire i to FEDERALNO PRVENSTVO ZA DJECU naredni vikend u Zenici, zatim krajem mjeseca marta idemo na turnir u Banja Luku.

Uprava kluba KK Perfekt Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno