Ostali sportovi

Anel Dedić iz MNK Neimari prvi strijelac u četiri grupe Prve futsal lige FBiH na kraju prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon odigranih svih 14 kola u četiri grupe Prvih futsal ligama Federacije BiH, grupe SJEVER, CENTAR, ZAPAD I JUG, završen je ligaški dio takmičenja. Sada slijedi play off za prvaka Prve futsal lige FBiH, čiji će pobjednik postati član Premijer futsal lige BiH.

Na kraju ligaškog dijela najbolji strijelac u sve četiri lige je Anel Dedić sa 26 golova iz zeničke ekipe MNK Neimari, koja je izborila plasman u play off.

I ekipa Neimara je najefikasnija u sve četiri Prve futsal lige FBiH sa 80postignutih golova.

Inače, Anel Dedić je nastupao za zenički Čelik, visočku Bosnu, Vitez, Albansku Teutu, Mladosti DK, a u nastavku sezone nastupat će i za Kantonalca NK Nemilu.

Na drugom mjestu po broju postignutih golova je Tarik Tutkur sa 20 golova (MNK Radnik 2022, Donji Vakuf –grupa Zapad), treće mjesto sa po 17 golova su Ermin Strašević (FC Lilium, Brijesnica Velika –grupa Sjever) i Velid Pidro (MNK Čulin Mlin, Livno –grupa Jug).

-Naš ANEL DEDIĆ otkako je došao nametnuo se kao jedna od najbitnijih karika naše ekipe. Uz svoju čvrstinu u odbrani, koja nam daje sigurnost, i maestralan šut koji posjeduje, pokazao je da ima i odličan osjećaj za pogodak. Velika nam je čast i zadovoljstvo što u timu imamo ovakvog igrača i itekako smo ponosni na njegov uspjeh. Želimo  da zajedno slavimo ostvarenje našeg cilja -, stoji u objavi na oficijelnoj facebook stranici MNK Neimari Zenica.

E.Imamović

Foto sa MNK Neimari



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno