Košarka

Foto: KK Kengur u Francuskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaški klub Kengur i ove godine je uzeo učešće na prestižnom međunarodnom turniru TIAM koji se održava u francuskom gradu Checy. Ovo je bilo šesto učešće mladih košarkaša Kengura na ovom turniru koji se ove godine organizovao za selekciju godišta 2000/2001. Pored klubova iz zemlje domaćina Francuske, učešće na ovom turniru su uzeli i klubovi iz Belgije, Hrvatske, Burkine Faso i Bosne i Hercegovine.

U veoma jakoj konkurenciji Kenguri su na ovom turniru osvojili odlično 5. mjesto zabilježivši omjer na ovom turniru od tri pobjede i dva poraza. U borbi za polufinale košarkaši Kengura su minimalno poraženi u egal završnici od francuske ekipe “Ada Blois”. Posebno treba istaći pobjedu nad ekipom “Orleans Basket” koja se takmiči u prvoj ligi Francuske. Pored samog učešća na turniru mladi košarkaši Kengura su posjetili i gradove Munchen, Orleans i Pariz. U posjeti ovim gradovima obišli su najzanimljivija mjesta kao što su Allianz Arena, sajam automobila u Munchenu, Eiffelov toranj, muzej Louvre, trijumfalna kapija u Parizu i mnoge druge kulturno historijske znamenitosti.

Treba još istaći da su kao posebni gosti bili na utakmici francuske prve lige Orleans – Nancy što sigurno predstavlja jedno veliko i nezaboravno iskustvo za ove mlade košarkaše. U Kenguru posebno ističu gostoprimstvo domaćina turnira košarkaškog kluba “JS Checy” koji su se pobrinuli da sve protekne u najboljem redu. Ovim turnirom Kengur je nastavio saradnju sa klubovima iz čitave Evrope, ali i Afrike i tako na pravi način predstavio svoj grad i svoju zemlju u najboljem mogućem svijetlu.

Jasmin Efendić

Posted by Zenicablog on 10. April 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno