Ostali sportovi

FOTO: KK Čelik – Sanin Orlić zlatni, Džejna Džaferbegović bronzana na prvenstvu BiH

FOTO: KK Čelik – Sanin Orlić zlatni, Džejna Džaferbegović bronzana na prvenstvu BiH – Općina Vogošća i karate klub Sambon po peti put su bili domaćini Državnog karate prvenstva za kadete,  juniore, U-21 (mlađi seniori) i Para karatiste. Na prvenstvu, najvažnijem takmičenju, učešće je uzelo 97 klubova i 447 takmičara, koji su se, osim za medalje, takmičili i za učešće na Svjetskom prvenstvu u Čileu. Prvenstvo je održano u dvorani „Amel Bečković“ u Vogošći u subotu 31.8.2019.godine.

Karate klub Čelik (KK Čelik) je ponovo pokazao da spada u elitu najboljih, sa dva takmičara osvojene su dvije medalje zlatna i bronzana, saopštavaju iz KK Čelik

– Sanin Orlić je zablistao i u velikom stilu došao do zlata postavši državni prvak u kategoriji kate U21.

Džejna Džaferbegović je prije sedam dana postala prvakinja FBiH, ali na državnom prvenstvu, malo zbog stomačnih problema, nije mogla dati svoj maksimum, te nakon dvije pobjede u polufinalu pri vođstvu od 2:0, desetak sekundi prije kraja gubi koncentraciju i meč gubi sa 6:3.  U repasažnoj borbi osvaja, ipak, veliku za nas, bronzanu medalju. Njih dvoje sada očekuju reprezentativni nastupi na balkanskom prvenstvu i Svjetskom prvenstvu u Čileu za koje se nadamo da ćemo uspjeti prikupiti sredstva za njihov odlazak -, kazao nam je Marijo Zakić, trener u KK Čelik.

Treba istaći da je KK Čelik jedini  klub iz Zenice uspio sačuvati zeničku čast i osvojiti medalje za naš grad, a na prvenstvu je učestvovalo pet klubova iz Zenice -, rekao nam je trener Zakić.

Sljedeće takmičenje na kojem Čelik planira sudjelovati je Lukavac Open 14.09.2019.godine.

E.Imamović

Foto KK Čelik

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem