Košarka

FOTO: Kengur uspješniji od Čelika u gradskoj derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Kengur uspješniji od Čelika u gradskoj derbiju – Ovaj vikend su muške selekcije KK Kengur ugostile gradske rivale iz ekipe OKK Čelik. U korektnoj atmoferi i odličnoj igri derbi je protekao u prijateljskom druženju, a selekcije Kengura su upisale sve tri pobjede.

Prvi na teren su izašli predpioniri ova dva kluba, a predpioniri Kengura nastavljaju da grabe ka tituli prvaka Lige Mladih ZDK. Od samog početka domaćini su nametnuli svoj ritam i na kraju zasluženo slavili uvjerljivu pobjedu 58:18. Najbolji u ekipi Kengura su bili fantastični Jan Bulajić sa 16 postignutih poena, Dino Matković koji je odigrao svoju najbolju partiju ove sezone sa 9 poena, Taib Begović sa 8 poena i kapiten Danko Cvitanović sa 10 postignutih poena. Kod gostiju najbolji je bio Ekinović sa 7 poena.

Nakon toga u dvorani OŠ Musa Ćazim Ćatić na teren su izašli pioniri ova dva zenička kluba. Pioniri Kengura su slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 78:25, a od prve četvrtine se već znalo u kojem će smjeru ići ovaj meč. Najbolji u pionirima Kengura su bili odlični bek Sanin Bašić sa 22 poena, Džan Halilović, koji je jedan od najboljih igrača lige rođenih 2004. godine, sa 20 poena , Asmir Džananović sa 14 poena i preko 10 ukradenih lopti i Mateo Buhić sa 10 poena. Odlične partiju je odigrao još Delić sa 6 poena i 15 skokova.

Kadeti su svoj susret odigrali u dvorani KŠC u Zenici. U odličnoj utakmici bolji su bili kadeti Kengura koji su na kraju slavili rezultatom 103:80. U dosta efikasnoj utakmici gledali smo odličnu košarku sa obje strane, ali već nakon prve četvrtine kadeti Kengura su imali dvocifrenu prednost. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 61:42 za ekipi Kengura. Ipak, pred kraj treće četvrtine kadeti Čelika dolaze na -5, ali ubrzo ekipa Kengura ponovo preuzima inicijativu i povećava i održava razliku do samog kraja meča i na kraju slavi uvjerljivu pobjedu +23. Najbolji u ekipi Kengura su bili Teo Cvitanović koji igra u fenomenalnoj formi i u ovom susretu je postigao 22 poena. Fantastični šuter Eldar Abazović sa 17 poena, Matija Kokor koji je odigrao fantastičnu odbranu, a u napadu je dao svoj doprinos sa 19 poena i kapiten Halilović koji je odigrao još jednu fenomenalnu partiju u svom stilu i postigao 22 poena. U gostujućoj ekipi najbolji su bilo Gazić sa 33 poena i Bilić sa 14 poena.

KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno