Zenica

FOTO: Kardinal Puljić posjetio vjernike katolike u „Penzionerskom domu sa stacionarom“ u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U petak, 2. decembra 2022. nadbiskup vrhbosanski u miru kardinal Vinko Puljić, posjetio je „Penzionerski dom sa stacionarom“ u Zenici, na poziv direktora Damira Jukića i župnika župe Crkvice don Ante Dominkovića.

Kardinala Puljića dočekao je direktor Doma  Jukić sa svojim bližnjim saradnicima, te izrazio dobrodošlicu za ovaj adventski susret s korisnicima doma katoličke vjeroispovijesti.

Potom je kardinal Puljić predvodio euharistijsko slavlje i uputio im prigodnu propovijed u kojoj je, između ostaloga, kazao: „Pred vama također stoji starac koji želi govoriti iz osobnog iskustva. Prije svega naše iskustvo je da sada moramo učiti kako prihvatiti svoje ljudske fizičke granice, odnosno učiti kako stariti. Čovjek prošlost ne može vratiti, niti na prošlost utjecati, ali možemo s vjerom gledati na svoj život. Stoga nam je potrebna i milost strpljivosti da sačuvamo pouzdanje u Boga, kao i zahvalnost za ono što imamo jer mnogi žive u teškim oblicima siromaštva. Vi ovdje možete biti molitvena oaza. Vaš krevet je oltar na kojem svoje trpljenje i žrtvu prikazujete Bogu, a to je snaga Uskrslog Krista koji nam daje smisao trpljenja. Neka vam Blažena Djevica Marija u ovom vremenu Došašća izmoli tu strpljivost u prikazivanju Bogu svoje boli i života“ kazao je kardinal.

Na kraju misnog slavlja župnik Dominković zahvalio je kardinalu Puljiću na očinskom susretu i dolasku kao i svećenicima koncelebrantima, te svoju zahvalnost uputio i Upravi doma na čelu s direktorom Jukićem na lijepom služenju i odnosu prema korisnicima Doma.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno