Ostali sportovi

FOTO: Karate klub Čelik počeo sa radom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Karate klub Čelik počeo sa radom – U 2020. godini karatisti Čelika su počeli više nego dobro. Sanin Orlić je učestvovao na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Džejna Džaferbegović je bronzana na seniorskom prvenstvu BiH.

Džejna Džaferbegović i Sanin Orlić putovali na Balkansko prvenstvo u Sloveniji.

Lana Zakić je prvakinja FBiH u katama i viceprvak u borbama. Kenan Pojskić je bronzani na prvenstvu FBiH. Emina Šaćirbegović je veoma uspješno počela 2020. godinu.

To su samo neki članovi Čelika koji su ostvarivali veoma dobre rezultate u 2020. godini.

-Nažalost sa početkom pandemije sport se ugasio i izolacija je uradila svoje. Poslije dva mjeseca pauze počeli smo opet sa dva treninga dnevno. Svake sedmice jednom trčimo na Smetove polako vraćamo formu.

Krajem juna upravni odbor KSFBiH odlučuje o nastavku sezone, preko ljeta se očekuju odlasci na seminare i polaganje za učenička zvanja-,  kazao je u izjavi za Zenicablog, Marijo Zakić, trener u KK Čelik.

U septembru se očekuje prvenstvo BiH za djecu koje bi trebalo biti u Zenici, također i prvenstvo BiH za kadete juniore i U21. Zadnje održano takmičenje je održano početkom marta u Zenici i to prvenstvo FBIH za djecu gdje je domaćin bio Čelik, pred pandemiju koronavirusa u cijelom svijetu. O tome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/foto-karatistima-celika-pet-medalja-na-federalnom-prvenstvu-lana-zakic-odbranila-titulu-federalne-prvakinje/

Trener Marijo Zakić nam raportira kako se odvijala aktivnost u toku pandemije:

-Lana Zakić je svaki dan tokom izolacije trenirala u kući, sa svojim prijateljima iz kluba su preko vibera organizirali online treninge. Džejna Džaferbegović je tokom pandemije dva puta sedmično trčala na Smetove i gore, zajedno sa Eminom Šaćirbegović, radila karate, a kod kuće je svakodnevno radila vježbe snage. Kaže da je jedva dočekala da ovo prođe i krenu treninzi u klubu-.

Emina Šaćirbegović kaže da je izolacija uspavala sve i da je jedva čekala da krenu treninzi.

-Za ovu sezonu sam se počela spremati prošle godine, nadam se da ću ostatak sezone se vratiti u formu koju sam imala, osvjetlati obraz kluba sa dobrim rezultatima-, kazala nam je mlada Emina.

Sanin Orlić je redovno trenirao u kući.

-Sa odlascima na velike smotre karatea, poput Svjetskog i Evropskog prvenstva, vidio sam koliko moram povećati svoj rad, očekuje me prvenstvo BiH za kadete i juniore i U21 u septembru, počeli smo raditi dva puta dnevno-, izjavio je za Zenicablog mladi Sanin Orlić.

-Očekujemo da se svi naši članovi vrate na trening, koji se održavaju u našoj sali u Crkvicama (staro kino) i ujutro od devet na Kamberovića polju svaki dan. Također, ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže i treniraju u Čeliku, treninzi za početnike su od 18 sati, ponedjeljak srijeda i petak u kinu Crkvice-, kazao nam je, na kraju, legendarni trener KK Čelik, Marijo Zakić.

E.Imamović

Foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno