Ostali sportovi

FOTO: Karatašice “Perfekta” osvojile pet medalja na turniru u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu 12.02.2022.godine karate klub PERFEKT Zenica je učestovao na 7. Međunarodnom karate turniru *BIH VALENTINOVO* 2022 u Tuzli. Organizator je Karate klub *DO* Tuzla na čijem je čelu Anto Krešić. Sve pohvale za gostoprimstvo i organizaciju. Učestvovalo je više od 900 takmičara iz stotinjak klubova iz osam država.

Karate klub Perfekt Zenica je nastupo sa osam takmičarki:
– Merjem Bošnjak
– Amna Kadragić
– Ema Suljić
– Tea Rašić
– Sarah Mlivić
– Lamija Kalabić

Naše djevojke pokazuju iz turnira u turnir sve bolju zrelost, spremnost, znanje i formu. Ukupno su osvojile pet medalja.
Merjem Bošnjak je osvojila zlatnu medalju i prvo mjesto u kategoriji borbe, dok je u katama izborila plasman do polufinala i tu zauzela 4.mjesto.
Amna Kadragić je u borbama izborila i zauzela treće mjesto i bronzanu medalju, dok je u katama došla do polufinala i tu zaustavljena i zauzela 4.mjesto.
Lamija Kalabić je izborila plasman do polufinala i zauzela 4.mjesto.
Naše starije početnice su osvojile medalje u katama Ema Suljić, Tea Rašić i Sarah Mlivić.

Izuzetno smo ponosni na neše djevojke i njihovu upornost u vježbanju, te trudu i radu i ponosnom predstavljanju sebe, kluba i Grada Zenice.
Ekipu su predvodili trenerica Ivana Džanković i trener Nermin Bošnjak.

Klub krajem mjeseca (26.02.) ide na turnir *TK OPEN* u Tuzlu, dok dan kasnije (27.02.) učestvujemo u prvom kolu ZDK Lige u Žepču.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima što vjeruju u PUT DO PERFEKTA, našu PERFEKT PORODICU i naš karate klub PERFEKT. Klub nastavlja sa svakodnevnim treninzima u svojoj sali u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, te pozivamo sve zainteresovane da nas slobodno posjete.

Uprava kluba KK Perfekt Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno