Zenica

FOTO: Kao prvo, posadi drvo – Mješovita srednja škola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvještaj o realizovanim aktivnostima u okviru akcije „ Kao prvo, posadi drvo“ – realizacija poslaničke inicijative Duvnjak Jasmina – Aktom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK broj:10-1-34-12147-2-1/21 od 17.9.2021.godine kojim je definisan Plan aktivnosti i zaduženja između Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu realizovana je poslanička inicijativa Duvnjak Jasmina „Kao prvo, posadi drvo“.

Direktorica je oformila radni tim u sastavu:
1. Amela Mujaković, direktorica
2. Adis Sokolović, nastavnik dipl.ing. šumarstva
3. Milan Šćekić, nastavnik dipl.ing. šumarstva
4. Damir Alispahić, nastavnik praktične nastave za kuhare
5. Sead Salkičević, nastavnik dipl.ing. šumarstva

Zadatak radnog tima je realizacija aktivnosti, dokumentovanje, medijska propraćenost i izvještavanje.

Dana, 13.11.2021. godine ( subota ) provedena je prva faza u sklopu aktivnosti škola „ Kao prvo, posadi drvo“ koja se odnosila na pošumljavanje terena. Pošumljavanje je izvršeno na lokalitetu Gornja Zenica, odjel br.15 „ Stranjanska rijeka“ gdje je na površini od oko 0,8 ha posađeno 1600 sadnica smrče i javora. U akciju su učestvovali učenici završnog razreda smjera ekološki tehničar i učenici trećeg razreda smjera šumarski tehničar, radni tim Škole, radnici JP Šumarije Zenica i članovi udruženja Vedro. Učenici su imali pismenu saglasnost roditelja, a prijevoz je bio autobusom koji saobraća na redovnoj liniji Zenica – Gornja Zenica. Troškove autobuskih karata učenicima i nastavnicima snosilo je udruženje Vedro Zenica.

Dana, 19.11.2021. godine ( petak ) provedena je druga faza Akcije. U školskom dvorištu zasađeno je 25 sadnica smrče. Učesnici su bili učenici, nastavnici i menadžment škole. Predavanje su održali naši nastavnici Adis Sokolović i Milan Šćekić na temu Značaj šuma.
Sve aktivnosti su realizovane poštujući aktuelne epidemiološke mjere KŠ. Aktivnosti su medijski prezentovane na fb stranici škole, web stranici škole i portalu Zenicablog, a tokom akcija fotografirane i zadokumentovane su aktivnosti sadnje sadnica.

Saradnja između JP ŠPD ZDK i Mješovite srednje škole Zenica je bila izvanredna i sve dogovorene aktivnosti planom su ispoštovane, navodi u dopisu kojeg nam je uputila direktorica Amela Mujaković, prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno