Zenica

FOTO: Kako je obilježen Dan Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Kako je obilježen Dan Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju  – Od davne 1967 godine, kada je osnovana, pa do danas, škola je kroz svoju historiju doživjela nekoliko transformacija, u smislu promjene naziva škole ali nikada nije mijenjala svoju djelatnost. Od 2011 godine naša škola nosi današnji naziv i u njoj se danas obavlja odgoj, obrazovanje i rehabilitacija učenika sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju, kaže za Zenicablog Tarik Salčinović, direktor Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju u Zenici .

Prema njegovim riječima ova škola je ustanova od posebnog društvenog značaja i kao takva zaslužuje da ima povlašten, definiran i čvrsto utvrđen status u našem društvu.

-Jedina smo škola u kantonu u kojoj se vrši osnovno obrazovanje specijalnog karaktera. Naš nastavni kadar sa stručnim saradnicima spreman je za nove izazove koji se postavljaju pred nas, a koji se tiču specijalnog obrazovanja. pratimo konstantan napredak u polju specijalnog obrazovanja i u skladu sa našim mogućnostima inovacije iz domena specijalnog obrazovanja primjenjujemo u nastavi, dodaje Salčinović.

Danas školu pohađa 50 učenika, uzrasta od 7-21 godine starosti. Oni su podijeljeni u 11 odjeljenja prema godinama starosti i psihofizičkom stanju.

-Učenici naše škole postižu veoma zapažene rezultate na raznim poljima, počev od sportskih, preko folklornih kao i raznih kreativnih radionica. dobitnici su vrijednih priznanja za svoja postignuća, i kao takvi su svima nama primjer. Tačno prije godinu dana dali smo obećanje da ćemo obnoviti i asfaltirati vanjsko igralište za učenike i sa ponosom, dodaje Salčinović, uspjeli smo u tome, a sve  uz veliku pomoć ljudi velikog srca i društveno odgovornih kompanija. Priredba povodom godišnjice je održana uz prisustvo gostiju iz osnovne muzičke škole i ostalih zvanica, a Zenicablog vam predstavlja i foto galeriju koju nam je ustupila Uprave škole.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno