Košarka

FOTO: Jumper savladao KŽK Čelik u gradskom derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Jumper savladao KŽK Čelik u gradskom derbiju- U okviru 18. kola Lige za žene Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine snage su u zeničkoj Areni “Husejin Smajlović” pred nešto više od hiljadu gledaca odmjerili gradski rivali, KK Jumper Taurus i KŽK Čelik BH Telecom.

Susret je bolje otvorila “gostujuća” ekipa KŽK Čelik BH Telecom koja je bez promašaja iz igre došla do dvocifrene prednosti već u ranoj fazi susreta. Na krilima sjajnog napada prvu četvrtinu su košarkašice Čelika okončale sa devet poena prednosti, a raspoložene su bile Ristić, Mustafica i Selimović.

Ipak, u drugoj četvrtini već Jumper igra znatno bolje i sa snažnom igrom u odbrani prije svega ovu četvrtinu dobija 24:14 i na poluvrijeme odlazi sa prednošću od jednog poena razlike (44:43).

Drugo poluvrijeme Jumpera otvara bolje energetski i na krilima sjajne Amne Kahrić dolazi do svoje prve dvocifrene prednosti u ovom susretu. Ekipa Čelika je odigrala jako lošu treću dionicu, gdje ih je Jumper limitirao na samo devet poena.

Na krilima sjajnih navijača ekipa Jumpera je u ovom periodu igre imala i više od 15 poena prednosti. U posljednjoj četvrtini znatno bolja igra ekipe KŽK Čelik BH Telecom, ali buđenje je došlo prekasno. Posljednju četvrtinu dobila je ekipa Čelika sa šest poena prednosti, međutim Jumper je uspio da utakmicu privede kraju i slavi sasvim zasluženu pobjedu.

Najbolji u ekipi Jumpera bili su Amna Kahrić sa 27 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Elma Feukić sa 20 poena i Aleksandra Begenešić sa double-double učinkom 18 poena i 10 skokova.

Kod poražene ekipe KŽK Čelik BH Telecom bolje od ostalih su bile Marina Ristić sa 20 poena, 7 skokova i 6 asistencija, Ajla Selimović sa 17 poena i Berina Mustafica koja sa 16 poena i 6 skokova.

KK Jumper Taurus- KŽK Čelik BH Telecom 87:80 (20:29, 24:14, 21:09,22:28)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno