Ostali sportovi

FOTO: Judo klub Čelik Zenica započeo pripreme na Bočici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Judo klub Čelik Zenica započeo pripreme na Bočici – Džudisti Judo kluba Čelik Zenica i Judo klubA Kakanj zajedno su doputovali na planinu Bočicu gdje su započeli pripreme pred novu sezonu. Planinarski dom Bočica koji se nalazi na 980m nadmorske visine, raspolaže terenima za sport i rekreaciju i ispunjava sve uslove za dobar rad. Temperatura je prijatnih 20 stepeni na Bočici.

Džudisti su terene prilagodili svojoj namjeni, te formirali sportska borilišta za trening na otvorenom na kojima treniraju dva puta dnevno. Na pripreme je doputovalo tridesetak djevojčica i dječaka, a pripreme vodi pet trenera iz prijateljskih klubova Judo kluba Čelik Zenica i Judo klub Kakanj.

Zikret Hasanica, trener Judo kluba Kakanj, koji je tek doputovao sa Judo seminara iz Japana potrudit će se da novostečene vještine i znanja prenese mladima. Nakon treninga prve utiske je iznio i Neldin Trako: “Danas smo ovdje na Bočici treninge radili u prirodi na tatami borilištima. Uz usavršavanje džudo vještina i borbi, fokus priprema bit će na kondicionim vježbama. Pripreme će biti kratke, ali ćemo se potruditi da dobre uslove što bolje iskoristimo i pripremimo se za turnire koji slijede”, istakao je trener zeničkog kluba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno