Ostali sportovi

Balkansko prvenstvo u kickboksu: Zeničani pokorili Crnu Goru i osvojili tri zlata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Balkansko prvenstvo u kickboksu: Zeničani pokorili Crnu Goru i osvojili tri zlata – U crnogorskom gradu Bijelo Polje jučer i danas odžano je Balkansko prvenstvo u kickboksu, na kojem je nastupilo oko 120 takmičara iz sedam zemalja.

Našu zemlju odlično su predstavili borci iz Kickboks kluba “Isak” iz Zenice, osvojivši tri zlatne medalje.

Sva tri borca nastupili su u kategoriji Low kick, te još jednom odličnim borbama pokazali izvrsnu formu u kojoj se nalaze.

Ahmed Krnjić nastupio je u kategoriji do 91kg, te savladao predstavnika Bugarske, dok je Bahrudin Mahmić u istoj kategoriji porazio borca iz Turske.

Posebnu vrijedi istaći pobjedu mladog Ensara Kože, koji slovi za jednog od najperspektivnijih boraca naše zemlje i koji je proglašen za najboljeg juniora ovog vrhunskog prvenstva.

Kožo je u prvom meču napravio senzaciju pobijedivši srbijanskog borca koji je aktuelni prvak Evrope, te prošlogodišnji viceprvak svijeta.

U drugom meču Kožo je potvrdio svoje umijeće pobjedom protiv predstavnika iz Crne Gore.

– Ovo je do sad najdraža i najznačnija pobjeda u mojoj karijeri. Kada se završila borba pomislio sam da sanjam, ali ipak to je bila realnost i sigurno rezultat silnih treninga. Zadovoljan sam svojim nastupom, očekivao sam dobru borbu, željan sam dokazivanja i želim da se dokazujem i dalje u mečevima koji su ispred mene. Uz red, rad i disciplinu siguran sam da ću i u budućnosti ostvariti svaki zacrtani cilj – kazao je Kožo za Faktor.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno