Info

FOTO: Još jedno međunarodno priznanje za prof. dr. Edinu Solak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U decembru 2021. godine prof. dr. Edina Solak, voditeljica studijskog programa Turski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, postala je dopisna članica Odjeljenja za kulturu, jezik i historiju Turskoga jezikoslovnog društva, što joj je pružilo priliku da učestvuje na mnogobrojnim međunarodnim znanstvenim skupovima.

U periodu od 27. do 29. 2. 2024. Tursko historijsko društvo i Ministarstvo za obrazovanje Turske Republike Sjeverni Kipar organizirali su znanstveni kongres na kojem je, na temelju poziva predsjednika Turskoga historijskog društva prof. dr. Yüksela Özgena, prof. dr. Edina Solak održala predavanje pod naslovom “Kulturna baština kao poveznica Republike Turske i Bosne i Hercegovine i njen utjecaj na podučavanje turskoga kao stranog jezika u Bosni i Hercegovini (sociolingvsitički pristup)”.

Zapravo, na kongresu održanome u Turskoj Republici Sjeverni Kipar profesorica Solak predstavila je rezultate projekta koji je u prethodnom periodu realiziralo nastavno osoblje studijskog programa Turski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Zahvaljujemo se prof. dr. Yükselu Özgenu na bezrezervnoj podršci Univerzitetu u Zenici i studijskom programu Turski jezik i književnost, a profesorici Solak upućujemo iskrene čestitke na uspješnom učešću na još jednome međunarodnome znanstvenom skupu uz želje za djelotvoran rad i u budućnosti.

Studijski program za turski jezik i književnost Filozofskog fakulteta UNZE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno