Biznis

FOTO: JobFAIR ’19

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: JobFAIR ’19  – Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije “JobFAIR ‘19 – Iskoristi svoju šansu!”, organizovan od strane članova udruženja EESTEC,  zvanično je otvoren jutros, 4. novembra, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu. Jedanaesti po redu, Sajam će trajati dva dana u periodu od 9:00 do 17:00 sati.

Na JobFAIR-u će svi njegovi posjetioci imati priliku da kroz neformalan razgovor s predstavnicima brojnih kompanija i vrsnim stručnjacima saznaju mnogo informacija o tržištu rada, uslovima rada u kompanijama kao i ličnim te profesionalnim kompetencijama koje su potrebne za rad u određenoj struci. Pored direktnog razgovora, Sajam omogućava i učešće u brojim popratnim aktivnostima koje spremaju sve studente i diplomce za jedan korak dalje, a to je posao.

Na ovogodišnjem Sajmu, priliku za predstavljanje imaju vodeće kompanije iz tehničko-tehnološke i ekonomske struke u Bosni i Hercegovini. Projekat su podržale kompanije, Zlatni partneri Sajma: RT-RK i System Verification & Reeinvent.
Pored Zlatnih, tu su i Srebreni Partneri: Authority Partners, Infobip, Mistral, Klika, BH Telecom i ZIRA.
Također, projekat je podržan od strane kompanija, učesnica Sajma: Asseco SEE, QSS, ALEM Sistem, KING ICT,  Atlantbh, Tacta, OSB Engineering & IT, Rubicon, Comtrade, Isatis Software Solutions, Propeller, PING Software & Services, MIBO Komunikacije, Ministry of Programming i Muehlbauer Group Banja Luka.

Kao partneri Sajma ove godine su: Baumit, ProSafety, IT Academy i Business Academy, Academy 387, Centar za poslovnu edukaciju, Tapas i Dexpo Design  te prijateljima Sajma: Univerzitetu u Sarajevu, Univerzitetu u Zenici, udruženjima Steleks, EESTEC LC Tuzla i BEST Mostar, Studentski pohodi, Džajić-Commerce d.o.o, Nestle, Sarajevski kisljak i Nelt.

Kao i svake godine do sada, predstavnici kompanija na najbolji način predstavljaju svoj način rada, tehnologije koje koriste pri rješavanju problema te atmosferu koja vlada među njihovim uposlenicima. JobFAIR je idealna prilika da u opuštenoj atmosferi saznate šta svaka kompanija zahtjeva od uposlenika, ali i šta nudi.

JobFAIR pruža i mnoge druge popratne aktivnosti, kao što su prezentacije kompanija, ali i radionice na kojima možete proširiti vaša znanja i kompetencije. Ovogodišnje radionice su CV/LinkedIn radionica, Open Space Technology (OST) i Career Speed Dating (CSD)

Današnjoj svečanoj ceremoniji otvaranja pristvovali su predstavnici kompanija, profesori i predstavnici Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu, predstavnici medija, organizatori te gosti i posjetioci. Prisutnima su se obratili: dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Jasmin Velagić,  Maida Čohodar-Husić, prorektorica za kvalitet, Kadira Šubo ispred kompanija System Verification & Reeinvent, predsjednik Udruženja, Ahmed Selimović i glavna organizatorica, Adna Alić, koja je zvanično otvorila JobFAIR ‘19,.

Zvanično je završen jedanaesti po redu sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije, JobFAIR ‘19 – Iskoristi svoju šansu!

 

Dvodnevni sajam, JobFAIR ’19  uspješno je završen. Svrha ovog Sajma je da na istom mjestu okupi entuzijastične mlade ljude i potencijalne poslodavce te kroz razgovor i popratne aktivnosti koje Sajam nudi, pomogne budućim inženjerima i ekonomistima da pronađu željenu praksu ili posao.

JobFAIR ‘19 je, ove godine, svojim posjetiocima ponudio prezentacije kompanija učesnica Sajma s vrlo zanimljivim temama, CV/LinkedIn radionicu,  radionicu Open Space Technology i Career Speed Dating radionicu.

Na ceremoniji zatvranja održano je izvlačenje sretnih dobitnika nagradnih igara. U saradnji sa ITAcademy kurs programiranja JavaScript osvojila je Selma Meśić, dok je kurs Photoshop-a pripao Senadinu Puce. U saradnji sa BusinessAcademy kurs za PR i poslovnu komunikaciju osvojio je Haris Brulić, dok je kurs menadžmenta pripao Emir Bećirović. U saradnji sa ACADEMY387 kurs WordPress Web Design and Photoshop osvojila je Alma Karačić, Instalacija i konfiguracija Windows Servera Marijana Udovčić i kurs Database Fundamentals with MySQL Anela Kurić. Čestitamo sretnim dobitnicima i vjerujemo da će ovu šansu iskoristiti na najbolji način.


Jedna od mogućnosti koju trebate iskorititi i nakon zatvaranja Sajma je CV baza koja ostaje otvorena za unos i ažuriranje vaših biografija. Kompanije učesnice Sajma imaju pristup bazi tokom cijele godine, tako da ukoliko još uvijek niste ostavili svoj CV, posjetite našu web stranicu i iskoristite svoju šansu!

Sajam je i ove godine privukao veliku pažnju kako kompanija, tako i studenata i medija te se ovim putem zahvaljujemo našim partnerima koji su prepoznali potencijal i važnost projekta.

Vidimo se naredne godine!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno