Info

FOTO: Izvršeno poribljavanje rijeke Bosne

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Izvršeno poribljavanje rijeke Bosne – Danas 20.6.2019.godine izvršeno je poribljavanje rijeke Bosne na lokaciji sportsko-ribolovne i takmičarske staze „Zelena oaza“ u Putovičkom polju Zenica, po lijepom i sunčanom vremenu.

Poribljavanje su izvršili članovi Udruženja građana sportskih ribolovaca (U.G.S.R.) „Bistro“ Zenica, na osnovu Odluke zastupnika Skupštine sa redovne Izvještajne  skupštine i Odluke Upravnog odbora U.G.S.R. „Bistro“ Zenica.

-Rijeka Bosna je poribljena sa 333 kg šaranske mlađi težine od 200 – 400 grama po komadu. Vrijednost ribe je 3.000 KM, koja je nabavljena u ribogojilištu „Laks“ na Jablaničkom jezeru. Riba je kvalitetna i zdrava, što dokazuje i predočena i dostavljena dokumentacija od relevantnih organa. Inače, naše Udruženje je dužno da godišnje poribi rijeku Bosnu i tako nadoknadi riblji fond -, kazao nam je Sead Nesimi, potpredsjednik Upravnog odbora  U.G.S.R. „Bistro“ Zenica.

Po ribu su išli Sead Nesimi, potpredsjednik UO Udruženja „Bistro“, te članovi Udruženja Kolić Suvad, predsjednik komisije za zaštitu i očuvanje ribljeg fonda,  Josip Poljak, predsjednik komisije za dodjelu nagrada i priznanja i Samir Grebović, ribočuvar.

Inače, U.G.S.R. „Bistro“ Zenica trenutno broji 255 članova.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno