Info

FOTO: Izviđački zimski kamp: SAVRŠEN SVIJET – Zimska čarolija na Kozari

FOTO: Izviđački zimski kamp: SAVRŠEN SVIJET – Zimska čarolija na Kozari – Danas je započeo Interetnički izviđački zimski kamp na kojem učestvuje 80 učesnika iz Odreda izviđača „dr Mladen Stojanović“ Prijedor i Saveza izviđača grada Zenica.

Interetnički izviđački zimski kamp na Kozari, jedna je od 10 aktivnosti u okviru projekta „SAVRŠEN SVIJET“, koji je finansijski podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država . Na dosadašnjim aktivnostima je u okviru prethodnik pet projekata učestvovalo oko 2300 učesnika.

Svečanost otvorenja zimovanja na Mrakovici je uveličao gospodin Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika grada Prijedora, koji je i zvanično proglasio otvorenim Interetnički izviđački zimski kamp otvorenim. Obračajući se učesnicima istakao je da ga izuzetno raduje što ima čast da otvori kamp i obećao da će i ubuduće Grad Prijedor podržavati izviđačke aktivnosti.

Svečanom otvorenju je prisustvovao i gospodin Sead Jakupović predsjednik Skupštine opštine grada Prijedora. Ispred odreda domaćina prisutne je pozdravio Ernest Badnjević, a u ime Saveza izviđača opštine Zenica Edin Šarić.

U nastavku izviđačkog dana poslijepodnevne sate iskoristili smo za kratkotrajnu šetnju, kako bi se učesnici odmorili, uživali u prirodi, ali i zabavili na snijegu.

Nakon šetnje po snijegu učesnici su prisustvovali radionici povodom „Dan Martina Lutera Kinga“ gdje su upoznati sa njegovim životom i djelom, kao istaknutim borcem za ljudska prava nenasilnim metodama.

Današnji dan upotpunjen je sa „Večeri upoznavanja“ u obliku igrica. Igrice su bile podijeljene u uvodne, glavne i završne. Odigrane su igrice poput: „Abeceda imena“ , „Ljudski čvor“ , „Trka žabica“ , „Tunel“, kao i druge zanimljive igrice. Kao što samo ime kaže, cilj je bio da se svi što bolje upoznaju, u čemu se, sudeći po svemu uspjelo, u potpunosti.

Izviđački pozdrav!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: