Ostali sportovi

FOTO: Izuzetno uspješan nastup na međunarodnom takmičenju zeničkih modelara – Darda 2019

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Izuzetno uspješan nastup na međunarodnom takmičenju zeničkih modelara – Darda 2019 – Aero klub Zenica iz Zenice u subotu 16.11.2019. godine učestvovao je sa ekipom od jedanaest (11) takmičara na međunarodnom avio modelarskom takmičenju International indoor open Darda 2019 Republika Hrvatska.
Takmičenje u klasi dvoranskih klizača klase F1N i F1N 150, učešćestvovalo je dvanaest (12) aero klubova (osam klubova iz Hrvatske Zaprešića, Osijeka, Karlovac, Broda, Sisak, Kutina, Darda i Čeminac. tri kluba iz Srbije Beograd, Sombor i Franjo Kluz Zemun i AK Zenica kao jedini predstavnik BiH) sa preko 70 takmičara u obe kategorije.
Navedeno takmičenje predstavlja najuspješnije međunarodno takmičenje aero kluba Zenica u toku 2019 godine. Takmičari kluba su osvoji ukupno 9 medalja u dvije takmičarske kategorije i četiri starosne skupine i to:
  • Haris Plačo junior – drugo mjesto u klasi F1N u tri starosne skupine (juniori, kadeti i pioniri)
  • Mešinović Sara junior – treće mjesto u klasi F1n 150 za žene
  • Zilić Hamza junior – treće mjesto u klasi F1n 150 u dvije starosne skupine kadeti i pioniri
  • Mešinović Belma senior – treće mjesto u klasi F1N za žene
  • Zilić Amra senior – drugo mjesto u klasi F1N 150 za žene
  • Plačo Selma senior – treće mjesto u klasi F1N 150 za žene
Posebno želimo istaći uspješan nastup juniora i ženske ekipe kluba koja je ostvarila odličan rezultat i time najbolje prezentira našu zajednicu.
Aero klub Zenica pored navedenog takmičenja učestvovao je 27.10.2019. godine na međunarodnom takmičenju u Slavonskom Brodu. Pozivamo sve zainteresovane da nam se priključe i postanu naši članovi.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno