Ljudi

FOTO: Izražaj u današnjem vremenu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Izražaj u današnjem vremenu… Mnogo načina izražavanja u umjetnosti, nauci, kulturi, a ovo je jedan izražaj naše sugrađanke Azre Emić.
Vodilja u svemu ovome joj je bila rahmetli sestra Zuhra Lagumdžija čije je savjete slušala i napravila jednu seriju slika sa bosanskim motivima, tehnikom embossing, oblikovanjem lima-folije u različitim bojama, bakar, srebro, zlato. Rad iziskuje tehniku utiskivanja ALU folije u određene figure, motive, pejsaže, uz dodatnu popunu utisnutih dijelova, njihovim bojenjem permanentnom bojom i na kraju lakiranje akrilnim lakom, kao i uokviravanje odgovarajućim okvirom.
Naša sugrađanka svoj radni vijek je završila na UNZE, Institutu K.K. kao magistrica ekonomije, ali je nastavila sa svojim radom na ovaj način upraznjavajući i druge tehnike, Kufi pismo, akril na elere papiru, akril na platnu izražavajući različite motive, pejzaž, mrtvu prirodu, primijenjenu umjetnost.
Prikazano na slikama su radovi na ALU foliji kojih je u pripremi još nekoliko uglavnom sa starobosanskim motivima i vizualnim pokretima izraženim kroz likove koji ih prave, balerine, derviši. Azri poželimo uspješan rad i želju da kada dođe vrijeme, ovi radovi budu prikazani u nekom Zeničkom umjetničkom prostoru…
Ibrahim Emić


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno