Ostali sportovi

FOTO: I treća pobjeda futsal reprezentativaca – BIH – Švajcarska 5:4

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici Švajcarsku sa 5:4 u susretu trećeg kola grupe A preliminarne runde kvalifikacija za Euro 2022.

Na taj način izabranici Ive Kreze su sa maksimalnim učinkom ostvarili plasman u narednu fazu takmičenja. Švajcarci su do prednosti došli u 10′. Evangelos Marcoyannakis je istrčao kontra napad i poslao loptu iza leđa stanislava Galića. Anel Radmilović u 12′ oduzima loptu Gabrielu Bucksonu pred protivničkim šestercem i precizno šutira za 1:1.

Bh. reprezentacija je imala inicijativu u prvom poluvremenu, ali se istakao golman Švajcarske Fabian Sangines sa čak 17 odbrana. Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti. U 22′ su istrčali još jednu kontru koju nakon dodavanja Janika Hubera završava Simon Gössi za 1:2. David De Freitas u 23′ postiže i treći gol za Švajcarsku, a već u 24′ Amer Džindić pogađa za 2:3.

Krenuo je bh. tim sa golman-igračem da dođe do izjednačenja, međutim Buckson im oduzima loptu 36′ i pogađa nebranjenu mrežu za 2:4. Nisu se predavali bh. reprezentativci i u 37′ Mirko Hrkać smanjuje prednost Švajcarske, a u 38′ Josip Bošković donosi izjednačenje. U istoj minuti Hrkać postiže još jedan gol za 5:4 u korist reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U drugom susretu grupe Kipar je sa 4:0 pobijedio selekciju Gibraltara. Golove na ovom meču su postigli Costas Kouloumbris u 5′, George Alexiou u 12′, Gevara Kanjo u 25′ i Cesar Diniz Pereira u 36′. BiH je završila turnir na prvom mjestu sa maksimalnih 9 bodova ispred Kipra sa 6, Švajcarske sa 3 i Gibraltara koji je posljednji bez bodova.

Bosna i Hercegovina-Švajcarska 5:4 (1:1)

Arena „Husejin Smajlović“, Zenica.

Sudije: Kaloyan Kirilov (Bugarska), Ibrahim El Jilali (Holandija), Kirill Naishouler (Finska).

Golovi: 0:1 Marcoyannakis (9:02), 1:1 Radmilović (11:01), 1:2 Gössi (21:48), 1:3 De Freitas (22:37), 2:3 Džindić (23:52), 2:4 Buckson (35:18), 3:4 Hrkać (36:59), 4:4 Bošković (37:19), 5:4 Hrkać (37:19).

Bosna i Hercegovina: Stanislav Galić, Mirko Hrkać, Ivan Ivanković, Anel Radmilović, Josip Bošković, Darko Milanović, Amer Džindić, Zvonimir Ćavar, Emir Omerhodžić, Ibrahim Hršumović, Marijo Aladžić, Sabahudin Petak, Samir Gosto, Fadil Seferović. Selektor: Ivo Krezo.

Švajcarska: Fabian Sangines, Evangelos Marcoyannakis, Janik Huber, Simon Gössi, Fabian Florin, Thierry Huber, David De Freitas, Claudio Fernandes, Abdelkarim Seddiq, Dylan Malta Barreira, Andres Silva, Gabriel Buckson, Nicolas Spiegel, Diego Uebelhart. Selektor: Joao Pinto.

tekst: NFSBiH, foto: Jasmin Hadžić Blicko



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno