Ostali sportovi

Džejna Džaferbegović osvojila bronzu na državnom prvenstvu u karateu na Ilidži

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 01.02.2020 na Ilidži održano je seniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u karateu. Učestvovalo je 50 klubova iz čitave BiH sa oko 140 takmičara! Karate klub Čelik Zenica je nastupio u tri kategorije.

Džejna Džaferbegović je opet uspjela domoći se postolja, u sjajnim borbama osvjetlala je obraz zeničkog karatea te jedina iz Zenice osvaja bronzu za nas zlatnog sjaja. Džejnu očekuje Balkansko prvenstvo (Beograd) na kojem se bori za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Baku (Azerbajdžan)!

Džejna Džaferbegović već treću godinu je član reprezentacije BiH!

Prvi put je nastupio u seniorskoj konkurenciji Čelikov ženski Kata tim u sastavu Emina Šaćirbegović, Ajla Fetić i Džejna Džaferbegović koje su na kraju završile na petom mjestu! Sanin Orlić je koji bio jedan od favorita kate pojedinačno seniori gubitkom koncentracije i sa par većih debalansa u izvedbi nije se uspio plasirati u osam najboljih.

Sanina početkom februara očekuje Evropsko prvenstvo u Mađarskoj (Budimpešta) U21 kate pojedinačno. Sanin je u decembru 2019 postao viceprvak Balkana tako da od njega očekujemo dobar nastup i u Budimpešti. Sljedeća takmičenja na koja Čelik ide su Valentinovo Open Tuzla i Baščaršija Open Sarajevo!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno