Zabava

FOTO: I druga noć CABARET WINTER FESTA izazvala veliki interes Zeničana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: I druga noć CABARET WINTER FESTA izazvala veliki interes Zeničana – Sinoć je održano drugo veče CABARET WINTER FESTA, koji organizuju braća Petrović, Ivan i Andrija. Nastupila je Safija Vučenović, inače članica ženskog hora KUD Željezara Zenica i jedina Zeničanka koja je nastupila u megapopularnom showu “Nikad nije kasno”.

Program je vodila Kristina Đudarić, koja je nakon uvodnih riječi najavila Safiju Vučenović, koja se svim gostima zahvalila za ovoliki interes i veče otvorila pjesmom “Dobra vam noć prijatelji”. Retrospektiva kroz vrijeme, kako se I zvao koncert, izvođene su pjesme koje su obilježile kompletnu muzičku scenu sa prostora Balkana. Safija je imala i goste, pored benda koji ju je pratio cijelo veče.  Emina Sinanović, trenutno najbolji ženski vokal koja njeguje našu historiju interpretirajući sevdah, te Smiljana Tucaković, članica hora i umjetnica koja je izdala i svoj CD.
Dušanka Zorić, koja je cijelo večer pratila Safiju na sceni vokalom ali i izvela tri pjesme u pratnji benda, inače također članica ženskog hora. Gospođa koja je dugogodišnja prijateljica i podrška Safije je i organizirala sa braćom Petrović kompletan koncert. Nastupio je i Zlatan Alispahić, poznatiji kao Zlaja, inače tekstopisac, muzičar, aranžer i veliki prijatelj Safije. Nastupili su i Zakira Spahić i Sead Mujkanović, brat i sestra Safije Vučenović, koji su pjevali sa njom, a brat je na gitari i pratio.
Svoj nastup su imali Amina Buljubašić, književnica, koja je uz pratnju muzike u dva kratka bloka “odvodila” prisutne u očaravajući Svijet, koji je opisala u svojim stihovima, te Željko Škuljević, proznati profesor i autor, koji je uz pratnju muzike također u svome doajenskom maniru kazivao poeziju ali i otpjevao dvije pjesme, te dobio ogroman aplauz.
Nakon programa koji je trajo skoro četiri sata, u kojem su se smijenjivale starogradske pjesame, sevdalinke, stare narodne pjesme, pop i rock, šmek Makedonije, etno muzike, evergrina, balada i romanse, poezije i glume, Safija je pozvala sve učesnike na scenu, koji su izveli pjesmu “A sad adio”.
Organizatori su prezadovoljni interesom publike, te pozivaju sve građane da i ostale večeri prate festival nekomercijalnog tipa za koji je, za sva dešavanja, ulaz slobodan.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno